4 napake, ki jih delamo, ko nanašamo dezodorant

Urška Kereži
29.01.2019 06:02

Zdi se, da je nanašanje dezodoranta nekaj najbolj preprostega. A po letih proučevanja dermatologi ugotavljajo, da skorajda vsi delamo te štiri velike napake.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Od danes naprej dezodoranta nikoli več ...

1. ... ne nanašajte na mokro kožo.
Morda menite, da je trenutek, ko stopite izpod prhe, najboljši, da preprečite slab telesni vonj, toda koža dezodoranta ne more absorbirati, če je vlažna. Da bi v resnici dosegli najboljše rezultate, nanesite antiperspirant na popolnoma suho kožo.
2. ... ne nanašajte zjutraj.
Dezodoranta ne bi smeli uporabljati zjutraj, ampak pred spanjem. Tako se bo v celoti posušil. Čez noč ga pustimo, zjutraj pa si pazduhe umijemo in ostanek odstranimo z milom in vodo.
3. ... ne pustite, da se ne posuši.
To je očitno v današnjem kroničnem pomanjkanju časa vsesplošna težava. Če oziroma ko se vam mudi, uporabite sušilnik za lase v nastavitvi za hladno pihanje in pospešite sušenje.
4. ... ne nanašajte prepogosto.
Kdor dezodorant nanaša vsak dan, pretirava, trdijo dermatologi. Če imate res kakovostnega, je povsem dovolj, da ga uporabite štirikrat pod vsako pazduho (dva potega gor, dva dol) maksimalno dvakrat na teden.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta