Biokemijska juha v vas razkriva, kako zdravi ali bolni ste

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
18.10.2022 11:06

O tem, kako dragoceno je zdravje, se običajno zavemo šele trakrat, ko se pojavijo zdravstvene težave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia
Dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med.
Arhiv naročnika

V centru za integrativno medicino Maha zdužujemo znanja iz različnih vej medicine in s celostnim pristopom pomagamo ljudem do boljšega zdravja.

Ste že opazili, da je v sodelovanju in združevanju moč? Tudi v medicini je tako. Medicine vseh zvrsti, vključujoč naš zahodni, šolski, ortodoksni pristop, so vsaka zase pogosto nemočne pri iskanju vzrokov in terapijah najpogostejših bolezni sodobnega človeka. Zato pa integrativna medicina, ki združuje znanja prav vseh, tudi zahodne medicine, preko mnogih diagnostičnih metod včasih hitro, včasih nekoliko počasneje, uspešno najde vzroke in začne vzročno zdravljenje.

V centru za integrativno medicino Maha sledimo biološki medicini, ajurvedski medicini in homeopatiji, sodelujemo z bioresonančnimi terapevti, učitelji joge, psihologi in psihoterapevti. Sodelovanje in združevanje diagnostik in znanj prinaša dobre rezultate.

Kako poteka diagnostika

Za lažjo predstavo razdelimo telo na tekočinski del, zunajcelično snov in specializirane celice z njihovo znotrajcelično tekočino. Tekočinski del predstavlja približno 65 odstotkov telesa. Mnogi rečejo, da je tekočinski del telesa iz vode, a v resnici to ni voda, pač pa, kot ji pravimo v centru Maha, »biokemijska juha«. V njej lahko zaznamo zametke bolezni v fazi, ko ta še sploh ni opazna na celicah. To stanje se lahko kaže kot neprijeten občutek na določenem delu telesa, rahlo povečano potenje, slabši spanec ali kot kaj bolj otipljivega, denimo razni dermatitisi, abscesi, bronhitisi, nevralgije itd. Vse je odvisno od tega, v katerem stadiju je prizadet tekočinski del, zajema pa preko 90 diagnoz.

Občutljivejši ljudje gredo pri takšnem počutju takoj na preiskave, denimo na ultrazvok, rentgen, analizo krvi, vendar preiskave ne pokažejo vzrokov težav. Morda se ugotovi rahlo odstopanje v krvni sliki, mejno znižana vsebnost vitamina D v serumu ali kaj podobnega. Če je stadij že napredoval, skušajo obvladovati vnetje z raznimi pripravki, zdravili. Če se ne najdejo motnje v tekočini in se ta ne vrne v zdravo stanje, se neravnovesje prenese na zunajcelično snov, ki jo sestavljajo ogromne molekule, kot so proteoglikani, glikozaminoglikani – znana je hialuronska kislina, avtonomno živčno vlakno in pripadajoča krvna žilica, bolje kapilara.

Neravnovesje v zunajcelični snovi pomeni, da bodo hranila, vitamini in minerali težje potovali do celic, obenem se bodo toksični presnovni ostanki počasneje transportirali iz celic do krvi in preko nje v limfo in žolč ter preko urina in blata ven izločili iz telesa.

Bolezni, značilne za prenos na zunajcelično snov, so bradavice, akne, atopični rinitis, kronični artritis, astma, srčno-žilne bolezni ... V to kategorijo spada vsaj 100 diagnoz. Dalj časa nepretočna, »obolela« tekočina in zunajcelična snov na koncu privedeta do celičnih obolenj, kjer je zopet cela množica diagnoz, preko 100 jih je, med njimi psoriaza, epilepsija, Parkinsonova bolezen, ciroza jeter, osteoporoza, infarkt, vse onkološke bolezni ...

Strokovnjak vam pomaga in vas usmerja

Leta 2022 je ozkogledo trditi, da je ta ali ona medicina boljša od drugih, pač pa je čas za sodelovanje v skrbi za zdravje človeka.

V centru za integrativno medicino Maha skrbno pregledamo vse izvide, ki jih že imate, in naredimo pregled stanja »biokemijske juhe« ali tekočine in zunajcelične snovi. To opravimo z analizo krvi, meritvijo variabilnosti srčnega utripa in oceno stanja avtonomnega živčnega sistema. Poleg tega izvedemo ajurvedsko in homeopatsko diagnostiko, da dobimo celostno sliko vašega stanja. Nato pripravimo terapijo, ki je prilagojena točno vam. Kako učinkovita je takšna terapija? V praksi pomaga zlasti pri ljudeh, ki jih je bolezen streznila in zanjo prevzamejo odgovornost. Noben terapevt, zdravnik, zobozdravnik vas ne more pozdraviti, pozdravite se lahko le sami s pomočjo strokovnjaka, ki vam bo pomagal in vas usmerjal.

Med terapijo ob odstranjevanju ovir v tekočini in zunajcelični snovi se pokažejo nove informacije, na podlagi katerih naredimo dodatne preiskave. Tako vselej pridemo do glavnega vzroka težav.

Naj orišem primer iz prakse: nedavno je k nam prišel pacient s težjim primerom bolezni, ki so mu poprej diagonsticirali zgolj artritis in ga zdravili z medrolom. Po pregledu pri nas se je izkazalo, da ima tudi putiko in sladkorno bolezen tipa 2, ki smo jo obvladali, ko smo iz terapije izločili medrol. S spremembo terapije bomo najverjetneje lahko povsem izločili medrol, naravno obvladali sladkorno bolezen in čez čas brez zdravila alupurinol odpravili še putiko. V vmesnem času pa skrbimo za krepitev telesnih regulacijskih sistemov, da bosta biokemijski aparat in zunajcelična snov pridobivala na moči ter tako brez zdravil pričela sama skrbeti za celice pacienta, ki se počuti vse boljše in boljše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.