Brazilke ali tangice? Katere so najbolj seksi, zapeljive in ženstvene spodnjice?

Urška Kereži
13.06.2019 06:03

Že res, da pri tangicah skozi vrhnja oblačila ni viden neprivlačen rob na zadnjici, toda imajo tudi svoje slabosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ste vedeli, da so leta 1993 tangice veljale za najbolj prodajano žensko spodnje perilo? V zadnjih letih morda res niso več tako zelo priljubljene, še vedno pa jih nosijo številne ženske. S prestola najbolj seksi, zapeljivih in ženstvenih spodnjic so jih izrinile brazilke, ki so kot žensko perilo zelo všeč tudi moškim. Po nekaterih podatkih naj bi jih najbolj privlačilo predvsem, da v nasprotju s tangicami zakrivajo večji del ženskega telesa in s tem moškim dopustijo, da se prepustijo domišljiji.
Ker so tangice najbolj zaželene v toplih mesecih, strokovnjaki te dni opozarjajo na zelo pomembne stvari, ki jih mora o tangicah vedeti vsaka ženska. Ker je spodnje perilo spremljevalec našega vsakdana, je zelo pomembna prava izbira, ki pa ne pomeni zgolj tega, da nas hlačke ne "žulijo", da se ne poznajo robovi ... Veliko pomembneje je, da perilo ne prispeva k nastanku zdravstvenih težav.

Kako lahko tangice škodujejo zdravju?

Ste kdaj pomislili, da je tako majhen in tako seksi del oblačila lahko škodljiv za vaše intimno zdravje? Bo že držalo, saj raziskave potrjujejo, da lahko prepogosto nošenje tangic povzroči vnetje sečil in vaginalna vnetja. Poleg tega lahko izzovejo hemoroide in dražijo kožo na predelu presredka. Vsi omenjeni problemi so se pri ženskah, ki nosijo tangice, pojavili v večjem obsegu kot v skupini, kjer so večkrat oblekle običajne bombažne hlačke. Namreč po ozkem traku tangic, ki leži na presredku, bakterije iz rektuma z lahkoto preidejo do vagine. Poleg tega je velikokrat material, iz katerega so narejene, koži na intimnem predelu zelo neprijazen in povzroča kožne alergije in vaginitis. Če ste torej dovzetni za vnetja, zdravniki svetujejo, da nosite hlačke z večjo pokritostjo genitalij, ker se bo proces ozdravitve z nošenjem tangic le še zavlekel.

Shutterstock

Pravila nošenja

Seveda se tangicam ni treba povsem odpovedati, le nekaj nasvetov je dobro upoštevati: raje izberite bombažne, ker so iz bolj prepustnega, udobnega in fleksibilnega materiala. Kadar ste doma, pogosteje oblecite udobne klasične hlačke, saj s tem zmanjšate nevarnost vnetja. Tangic nikakor ne imejte na sebi med spanjem, tudi med menstruacijo omejite njihovo nošenje. Idealno za razmnoževanje in potovanje bakterij po intimnem predelu je namreč vlažno in toplo okolje, zato jih odsvetujemo med rekreacijo, naj bodo raje za posebne priložnosti in ne vsakdanja navada.

Ste vedeli?

Tangice so poznane kot spodnje perilo ali kopalke, v nekaterih kulturah pripadajo celo tradicionalni obleki. Čeprav jih poznamo v ženski in moški različici, jih v večini nosijo ženske. Sprednji del v originalu spominja na bikini kopalke, medtem ko se material na zadnji strani približa popolnemu minimalizmu. Tangice namreč prekrivajo zgolj minimalno površino intimnih delov, kar pritegne predvsem moške poglede. Tangice se pojavljajo na različnih lepotnih in zabavnih tekmovanjih. Med najbolj priljubljene zagotovo spada tekmovanje za mis tangic, ki poteka po vsem svetu, tudi v Sloveniji. Obstaja vrsta različnih modelov, med najbolj priljubljene spada model G-string, ki ima najdaljšo tradicijo in je prepoznaven po zadnjem trikotniku.

Shutterstock

Kriva je Kylie Minogue

V zadnjih letih so tangice dobile hudo konkurenco. Zanjo naj bi po nekaterih podatkih imela zaslugo avstralska zvezdnica Kylie Minogue, ki je bila med drugim okronana za pevko z najbolj idealno zadnjico na svetu. V videospotu za pesem Spinning Around je nastopila v zlatih vročih hlačkah, ki so leta 2000 dvignile veliko prahu in obenem obnorele moško in tudi žensko občinstvo. Svet si je zaželel drugačnega seksapila, kot so ga ponujale takrat že dobro uveljavljene tangice. Moški so zlate hlačke pop zvezdnice občudovali z navdušenjem, saj so omogočale bolj prosto pot domišljiji kot nič kaj diskretne vrvice in košček blaga.

Mamljive brazilke

Brazilke predstavljajo zlato sredino med bikinkami in klasičnimi tangicami. Od slednjih se razlikujejo predvsem po količini uporabljenega blaga. Nastale so iz vročih hlačk in razkrivajo približno polovico zadnjice. V zadnjem času so najbolj priljubljene predvsem brazilke iz brezšivnih materialov, ki so skoraj neopazne pod obleko. Njihova prednost je, da se ne zažirajo v kožo in ne ustvarjajo neestetskih vdolbinic. Zelo pogosto so izdelane iz čipke in prosojnih materialov.

Najbolj priljubljene

Na brazilke prisegajo tudi pri dobro znani znamki spodnjega perila Victoria's Secret, kjer vsako leto na znameniti modni reviji njihovi angelčki pokažejo najnovejše modne trende ženskega spodnjega perila. V zadnjem času se vračajo še klasične hlačke, ki jih krasijo prosojni materiali in vezenine. Moški so namreč navdušeni nad obrisi ženske zadnjice v prosojnih hlačkah, česar se večina proizvajalcev prestižnih blagovnih znamk spodnjega perila dobro zaveda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta