Frizerski mojster svetuje: Balayage ni samo za blondinke in na laseh ostane mesece

Ko se frizer spremeni v slikarja. Tehnika barvanja las, ki je obnorela Slovenijo in svet, prinaša pramene, s katerimi boste zapeljivi več mesecev. Skrivnosti balayagea razkriva frizerski mojster Marko Štrucl.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Studio Minimal

Balayage (ba-la-jaž) je tehnika barvanja las, za katero bi lahko rekli, da je dobesedno obnorela frizerje in naše stranke. Gre za tehniko, pri kateri frizer prostoročno na lase nanaša, lahko bi celo rekli slika, pramene. Končni rezultat pa je videti naravno, kot da bi vse poletje preživeli nekje ob morju in bi vam sonce posvetlilo lase.

Pri klasičnih pramenih je tako, da se že po nekaj tednih vidi izrastek, in postopek je treba kaj hitro ponoviti, da bi bila barva videti spet lepo. Balayage pa ima to veliko prednost, da je videti tako zelo naravno, da boste lahko frizerja obiskali šele po nekaj mesecih, kar je lahko prav tako velika prednost za vaše denarnice.

Studio Minimal

Balayage ni samo za blondinke, tudi rjavolaske, rdečelaske in celo tiste, ki se ne morejo ločiti od črne, lahko svojo frizuro osvežijo in popestrijo na ta način. V trendu so namreč vse nianse od bogato rdeče, karamelne, cimetne, za zaprisežene blondinke pa peščeno blond odtenki in vse zlate nianse.

Studio Minimal


Kljub temu da je balayage šele pred kratkim obnorel Slovenijo in svet, se je prvič pojavil že v 70. letih in frizerji smo ga od takrat že precej razvili in dodelali. Tako že obstaja več tehnik balayagea, s katerimi lahko dosegamo različne rezultate. Zame najbolj priljubljena je air touch, pri kateri s pomočjo fena ustvarim resnično tanke in predvsem naravne pramene. No, pa o tem raje še kdaj drugič.

Studio Minimal


Studio Minimal
Studio Minimal


Studio Minimal
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta