(INTERVJU) Nekdanji TV-voditelj, ki iz stanovanja v središču Maribora osvaja družbena omrežja

Urška Kereži
20.11.2019 06:04

Fant, ki bi si ga marsikatera tašča želela za zeta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Robin
Osebni arhiv

Jan Robin, nekdanji voditelj nacionalkine oddaje Infodrom ter navdušen športnik in popotnik, se več kot odlično spozna še na botaniko. Čeprav je po izobrazbi kemik, je že v najstniških letih namreč začutil ljubezen do rastlin. Z njimi ga je pobliže seznanila teta, s katero sta gojila afriške vijolice, z babico pa je zasajal prve grede. Danes tako iz stanovanja v središču Maribora z 80 lončnicami osvaja družbena omrežja, spremlja ga že več kot 25 tisoč sledilcev. A v stanovanju ima samo zelene rastline, saj so cvetoče po njegovem mnenju markantne samo takrat, ko cvetijo. Simpatičnega Korošca pa so opazili celo Avstralci.
Sta vas pozornost in prepoznavnost, ki so ju prinesle objave vaših fotografij med sobnimi rastlinami, presenetile?
Vsekakor. Še danes se s kolegi večkrat pogovarjamo in rečem, da če bi mi kdo pred dvema letoma rekel, da bo moja fotografija pristala na naslovnici knjige Boys with Plants: 50 Boys and the Plants They Love, ki je izšla v Avstraliji, bi ga vprašal po zdravju (smeh).
Kaj ljudi fascinira bolj - da ste mladi ali ljubitelj rož moškega spola?
Težko rečem, bi jih morali vprašati, verjetno kombinacija. (smeh) Predvsem pa mislim, da jim je všeč moja strast do rastlin, ki je po pripovedovanju nekaterih kar malce nalezljiva.
Kdaj so iz naših predstav moške med rožami izrinile ženske?
Pečat, ki sta ga v botaniki pustili Jelena de Belder Kovačič in pa meni zelo ljuba slovenska krajinska arhitekta ter velika ljubiteljska botaničarka Juta Krulc, je zagotovo močan. Sicer pa pri ljubezni do rastlin spol ni pomemben. To je strast, ki jo nosiš v DNK-zapisu.

Osebni arhiv
Osebni arhiv
Osebni arhiv
Osebni arhiv
Osebni arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta