Kam in kdaj se je najbolje odpraviti, ko se pri nas sonce skriva za oblaki, dnevi pa so kratki?

Urška Kereži
18.11.2019 10:36
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Misel na počitnice nas zmeraj spravi v dobro voljo in polepša še tako slab dan. Zato mirno lahko rečemo, da gre za besedo z izrazito pozitivnim predznakom. Če jo povežemo še s podobo rajskega belega peska, zraven dodamo še palme, kristalno čisto morje in prijeten morski vetrič, pa dobimo idilo, ki v teh hladnejših dneh pogreje vsakogar. Vas zanima, kje Slovenci v tem času najraje preživimo počitnice na toplem?

Otoki večne pomladi

Pravljičnih sedem je odličen opis Kanarskih otokov, ki kraljujejo v Atlantskem oceanu. Kot iz pravljice se namreč zdi razgled na raznoliko pokrajino teh vulkanskih otokov, ki sodijo med glavne turistične destinacije na svetu. Fantastično vreme vse leto, vulkanske in zlate peščene plaže, raznolikost rastlinskega in živalskega sveta, dobra infrastruktura in raznolika ponudba vsakič znova navdušijo svetovne popotnike. Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro in La Palma so tudi priljubljena destinacija slovenskih popotnikov že več desetletij. V novembru in začetku decembra so cene paketnih počitnic z letalom res odlične - polet in namestitev dobite z malo iznajdljivosti in potrpljenja že za približno 200 evrov po osebi v dvoposteljni sobi.

Biser Karibov

Dominikansko republiko, ki je med Slovenci prav tako izjemno priljubljena, lahko zaradi lege in podnebja obiščemo celo leto. Drugi največji karibski otok najbolj slovi po skupaj 1500 kilometrov dolgih peščenih plažah. Posebej priljubljena je Playa Bavaro, ki jo obdaja naravni koralni greben in je posejana s palmami ter prestižnimi hoteli. Dominikana je najbolj raznolika karibska država in zelo priljubljena destinacija tudi za romantične duše - njene peščene plaže so priljubljen kraj za sanjsko poroko. Paketne počitnice z letalom so pozimi na voljo že za okoli 700 evrov.

Raj na zemlji

Dva tisoč atolov, ki sestavljajo Maldive, so dih jemajoč naravni čudež. Sanjske peščene plaže, neskončni koralni grebeni, sončno in jasno modro nebo ter azurno modre lagune so praktično od nekdaj sinonim za raj na zemlji in zato priljubljen počitniški kraj za mladoporočence, zadnje čase pa tudi za družine. V decembru najdete paketne počitnice z letalom za okoli 900 evrov.

Profimedia

Šejk, nafta in luksuz

Mesto kontrastov, kjer se prepletata utrip moderne metropole in tradicionalno puščavsko življenje, obišče vsako leto več Slovencev. Dubaj je odlična destinacija za vse ljubitelje nakupov, odlične kulinarike, toplega vremena, morja in mivke, za arhitekturne navdušence ter ljubitelje luksuznih in ekstravagantnih hotelov. Tam najdemo namreč edini hotel na svetu s sedmimi zvezdicami.
In ne pozabimo na slavni nebotičnik Burj Khalifa, najvišjo zgradbo na svetu, ki je najbolj priljubljena točka za panoramski ogled mesta, in Palm Jumeriah, največji umetni otok na svetu. Ste vedeli, da od leta 2014 turistični vizum za vstop v to državo ni več potreben? Dubaj je torej vsekakor vreden obiska in raziskovanja, v zimskih mesecih pa ga lahko odkrivate že za manj kot 500 evrov.

Temperamenti karibski otok

Največji otok Karibov je že od nekdaj priljubljen pri vseh generacijah, saj je Kuba ravno prav eksotična in drugačna od sveta, ki ga poznamo. Kolonialna španska arhitektura, čudovite peščene plaže, starinski avtomobili, komunizem v kombinaciji s slavnimi koktajli in cigarami očarajo še tako zahtevnega potnika. Ob odličnih geografskih in klimatskih danostih, pa ji pravi čar dajejo prebivalci - ljudje z neverjetnim smislom za humor, pozitivizmom ter posluhom za glasbo in ples v spominu namreč pustijo poseben pečat. Tako je Kuba odlična izbira za vse, ki bi radi izkusili drugačen svet, a hkrati uživali v udobju, ki ste ga navajeni doma. In še namig: obiščite jo, preden jo preplavijo Američani. Z bližnjih letališč so počitnice na tem temperamentnem otoku na voljo za okoli 700 evrov.

Tropske počitnice po dostopnih cenah

Šrilanka ali "čudovita dežela" je med Slovenci neverjetno priljubljen otok v Indijskem oceanu. Čudovit in popoln za drugačne in zanimive počitnice - dih jemajoči tropski gozdovi, zimzeleni nasadi čajevca in veličastni ostanki preteklih cesarstev z zanimivimi zgodbami, nacionalni parki ter sanjske peščene plaže se skupaj zlijejo v magično celoto. Odlične cene za počitnice z letalom pa pripomorejo k priljubljenosti in obiskanosti tega čudovitega otoka. V decembru za dobrih 600 evrov.

Najboljši čas za rezervacijo?

Univerzalnega odgovora na žalost ni. Pred leti je veljajo, da so najcenejše počitnice tiste, ki jih rezerviramo v zadnjem trenutku, tako imenovani last minute. To še velja? Da, vendar ne vedno. Odlične last minute cene so še posebej ugodne v novembru in v začetku decembra. Gre za čas med dvema glavnima sezonama, ko praviloma potuje manj ljudi, zato so cene ugodne, med poletnimi počitnicami, prvega maja in za novo leto pa se seveda dvignejo. Zahtevni potniki, družine in potniki s posebnimi potrebami naj jih v teh terminih torej rezervirajo prej, ob first minute ponudbah. Tedaj so na voljo najvišji popusti in največja ponudba prostih hotelskih sob ter s tem tudi najboljših hotelov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta