Lahko jih gledamo in ob njih vzdihujemo: To so največji frajerji našega časa

Urška Kereži
21.03.2019 06:03

Najseksapilnejši, najlepši, najbolj možati ... Seznam kategorij za iskanje presežnikov je praktično neskončen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marlon Brando kot Fletcher Christian, Tarita kot Maimiti, par v filmu in resničnosti

Nekateri so seksi junaki z malih ekranov ali z velikega platna, drugi vladarji koncertnih odrov, tretji športni rekorderji, vsi pa ljubljenci rdečih preprog, modnih revij, kralji družabnih omrežij. Predvsem pa vodilni obrazi (in telesa) na seznamih najbolj zaželenih samcev na planetu. Privlačni, všečni, karizmatični, z obrazom, ki izžareva tisto nekaj - čuten pogled, lepe oči, ustnice, ustvarjene za poljube, visoke ličnice, izrazita brada ali lok obrvi … Ne vemo natančno, zakaj prav oni, saj je lepota v pogledu opazovalca. In čeprav imajo vsake oči svojega malarja, smo za ženski mesec strnili najboljše od najlepšega v zadnjih desetletjih ter izbrali nepogrešljive lovilce poželjivih pogledov in nepopravljive lomilce nežnih src. Moške, ki so na nek način univerzalno lepi oziroma čedni, in (vsaj) v tem bi se pravzaprav morali strinjati tako ženske kot moški, ne glede na državo ali kulturo. Kdo vse je med njimi? Od ikon starega Hollywooda preko lomilcev src v 90. letih do lepotcev sodobnega časa.

James Dean

Bil je nadvse privlačen, pa tudi poreden. Divji mladenič in filmska ikona 50. let je namreč živel po načelu: živi hitro, umri mlad - in se pri komaj 24 letih smrtno ponesrečil z avtomobilom.

Ho

Marlon Brando

Na vrhuncu slave, lepote in mladosti je karizmatični igralec, ki se je kasneje sicer močno poredil, zlomil nešteto ženskih src in upodobil junake v desetinah odmevnih filmov, ki so postali klasika za vse čase. Dva od njih? Zadnji tango v Parizu in Boter.

Reuters

Cary Grant

Elegantni in možati džentelmen je bil posebej pri srcu "pridnim" ženskam, vzornim in zvestim gospodinjam, ki so podnevi o njem sanjarile, ponoči pa o njem sanjale. Mogoče je bila med njimi tudi vaša mama, zagotovo pa z njo še tisoče drugih mam in gospodinj v 50. in 60. letih.

Reuters

Paul Newman

Še en velik filmski ljubljenec naših mam, z neverjetno modrimi, zares posebnimi in edinstvenimi očmi. Ustvaril je kopico izvrstnih vlog in prejel številne nagrade. Njegova ljubezen do žene Joanne Woodward, prav tako igralke, pa je ganljiva romantična zgodba o paru, ki se je ljubil in si bil zvest vse življenje, do Newmanove smrti pri 83 letih (2008).

Paul Newman
Reuters

Robert Redford

Še eden od lepotcev z ekranov, hitro je postal čislan karakterni igralec in kasneje še režiser, producent, filantrop in goreč okoljevarstvenik. Ta še vedno šarmantni 81-letnik dobrega srca je že zgodaj začel vlagati denar v produkcijo neodvisnih filmov in leta 1978 ustanovil mednarodni festival neodvisnega filma Sundance, ki vsako leto poteka v Utahu, ter ima med poznavalci filmov izjemno težo.

Reuters

Ryan Reynolds

Enainštirideset letni filmski igralec in lepotec presunljivo čokoladnih oči, ki meglijo presojo in vzbujajo strastno poželenje, je bil nekoč poročen s Scarlett Johansson, zdaj je z Blake Lively. S slednjo ima dva otroka in se z njeno pomočjo uspešno otresa vseh skušnjav, ki ga napadajo, kjer koli se pojavi.

Reuters

Matthew McConaughey

Izvrstni igralec, ki tako kot s čednim obrazom osupne z naravnost božanskim telesom, za fit postavo pa gara vsak dan. Najbrž ima najlepše telo v Hollywoodu, in to pri 48 letih, a je zvesto poročen in predan družinski oče trem otrokom, ki jih ima z ženo Camilo Alves.

Reuters

Brad Pitt

Če za koga, za zimzelenega hollywoodskega šarmerja, ki je pred kratkim praznoval 55. rojstni dan, kot pribito drži, da so leta le številka. Kupil nas je že s prvim ameriško-jugoslovanskim filmom Temna stran sonca ter s filmi Mehikanka, Igraj svojo igro, Troja, Kdo je Joe Black in drugimi le še prilival olje na ogenj. Jokale smo, ko je zapuščal prijateljico Jennifer Aniston, in se (privoščljivo) muzale, ko je končno pobegnil Angelini Jolie.

Reuters

George Clooney

Čeprav je s 57 leti med starejšimi na tej listi, za njimi niti slučajno ne zaostaja. Ne po šarmu in ne po številnih vlogah, s katerimi nam je prirasel k srcu, od simpatičnega zdravnika v Urgenci, zapeljivega odvetnika v Loči me in me zapelji do šarmantnega tatu v Igraj svojo igro. In ko smo že mislili, da bo le naš za vedno, je pri 53 letih zbral pogum ter se poročil z odvetnico Amal Alamuddin in kmalu zatem postal ponosni očka dvojčkov.

Profimedia

David Beckham

Ne le za ženo Victorio, za veliko večino ženskih oči je nekdanji nogometaš David Beckham pri 43 letih bolj seksi kot kadar koli prej, štirje otroci pa so iz fanta naredili moža. Občudovan tako na poti v telovadnico kot na rdeči preprogi, je kriv za številne modne trende in stile, ki so med moškimi priljubljeni še danes.

Profimedia

Justin Bieber

Drži, da je še rosno mlad za družbo na častnem seznamu največjih frajerjev današnjega časa, a brez njega ta ne bi bil verodostojen. Navsezadnje je tudi tinejdžerski mulc, ki z nagajivimi prameni las na očeh poje nežne pesmice, postal zanimiv, zapleten in skrivnosten mladenič, ki redno trenira in obožuje tetovaže ter je od lani, pri 24 letih, tudi poročen s Hailey Baldwin. Ja, s hčerko igralca Stephena Baldwina.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta