Privoščite si: Ko je kava okusen dodatek k sladkim pregreham

Urška Kereži
01.03.2019 05:00

Marsikdo si ne predstavlja jutra ali popoldanskega klepeta brez skodelice kave. Kava pa ni le pijača, je tudi trenutek, ki si ga vzamemo zase.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Hladnejše dni si lahko popestrimo z vročo čokolado s kavo, ki bo omamno razvajala naše brbončice. Za pripravo goste in kremne vroče čokolade potrebujemo le nekaj minut.
Najprej skuhamo turško kavo, pustimo, da se nekoliko posede, in potrebno količino brez usedline odlijemo v kozico. Nato nekaj žlic hladnega mleka zmešamo s koruznim škrobom in dobro premešamo. Preostanek mleka in sladko smetano zlijemo h kavi v kozico ter segrevamo do vretja. Med tem ves čas mešamo, da se nam mleko ne zasmodi. Ob vretju nalomimo temno čokolado, kozico odstavimo z ognja in z metlico mešamo toliko časa, da se čokolada popolnoma raztopi. Dodamo mleko s koruznim škrobom. Dobro premešamo in spet segrevamo, dokler se čokolada ne zgosti in se ob vretju začnejo pojavljati mehurčki.
Na koncu po okusu dodamo cimet, prelijemo v svojo najljubšo skodelico in po želji okrasimo. Zraven lahko ponudimo še stepeno sladko smetano.

Recept: 

• 2,5 dl polnomastnega mleka
• 2,5 dl sladke smetane
• 100 g temne čokolade (vsaj 60 % kakava)
• 1 dl kuhane turške kave
• 1,5 žlice koruznega škroba
• Cimet

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta