Skrivnost do popolnega ličenja je v čopiču. Pa znate skrbeti zanj?

Bonbon Bonbon
19.01.2021 06:00
Obstajajo posebni čopiči za obrvi in za kremna senčila, čopiči za senčenje zunanjih kotičkov oči in tisti za ločevanje trepalnic, česanje obrvi, risanje črt, nanašanje rdečila ... Najdite najboljšega zase.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Da bi bil čopič za šminko dlje časa uporaben, ga morate redno čistiti in pravilno vzdrževati. Vsak profesionalen vizažist bo potrdil, da bo dobro vzdrževani čopič zelo dolgo ostal kot nov. Obstaja posebna tekočina za čiščenje čopičev in ščetk za ličila, v kateri bi morali po uporabi umiti vsak čopič, lahko pa jo nadomestimo tudi z malo mleka za čiščenje obraza ali sredstvom za odstranjevanje ličil: razredčite nekaj kapljic z mlačno vodo in sperite s čopiča ostanke prahu in kremastih senčil, rdečila in šminke. Zadostuje, če ga nežno otremo s prsti, nato pustimo deset minut stati v čisti, mlačni vodi in nato osušimo s čisto brisačo ali papirnatim robčkom ter pustimo, da se čez noč posuši na sobni temperaturi.

Profimedia

Tako bodo dlačice čopiča ostale nepoškodovane. Ta obred profesionalni vizažisti ponavljajo vsake dva do tri tedne, da na dlačicah čopičev ne bi oksidirali ostanki pudra ali senčil, saj lahko ostanki te oksidacije dražijo kožo. Čopiče hranite na zračnem in suhem mestu, saj s kombinacijo vlage in kreme ali prahu nastane zmes, v kateri se rade razmnožujejo bakterije.

Nikar se mu ne izogibajte

Če ste se doslej izogibali uporabi čopičev, češ da jih uporabljajo samo profesionalci, je čas, da spremenite mnenje. Z malo spretnosti bo vaš make up videti takšen, kot da vas je ravnokar naličil profesionalni vizažist, saj čopič olajša nanos šminke in zagotavlja enakomerno nanašanje senčil. Na prstih, ki so navadno vlažni in mastni zaradi kreme, se zadržuje veliko barve, zato ličilo, ki smo ga nanesli s prsti ni videti popolno, na obrazu pa ostane krajši čas. Na vprašanje, ali je mogoče uporabljati ščetke in čopiče, ki so priloženi k proizvodom za ličenje, strokovnjaki odgovarjajo, da so nekatere izmed teh ščetk slabe kakovosti. Čopiči, ki jih kupimo posebej in jih uporabljajo tudi profesionalci, so veliko daljši in imajo bolj kakovostne dlačice, ki omogočajo popolne poteze pri nanašanju ličil. Vse, kar je priloženo ličilom, pa lahko uporabite za popravljanje make upa čez dan.

Profimedia

Skrivnost gobice in blazinic

Če trdite, da gobice uporabljajo samo profesionalci ali da so stvar preteklosti, nimate prav, saj so popolne za vsakodnevno uporabo, pa tudi nabaviti jih ni težko. Danes je mogoče v dobro oskrbljenih drogerijah kupiti bolj ali manj kompaktne gobice, trše in mehkejše, večje in manjše ... Za nanašanje tekočega in pudra v kremi lahko uporabljate vlažne gobice: tako boste nanesli tanjši, zračnejši in nežnejši sloj pudra, ki je popolna podlaga za dnevni make up. So raznih oblik, vendar tiste v obliki trikotnika zagotavljajo preprosto in enakomerno nanašanje ličil tudi v kotičke. Večje gobice bi morali vsak teden sprati z vodo in sredstvom za odstranjevanje ličil. Manjše po tednu dni zavržemo. Vsako gobico moramo zavreči, kakor hitro se začne sušiti, ali se strdi, vpija preveč ličila ter dobi neprijeten vonj.

Bodite pozorni na to, da blazinice uporabljamo samo za puder v prahu, nikakor pa za nanašanje tekočega pudra. Naj vam zaupamo še profesionalni trik, ki ga lahko uporabite: tekoči puder nanesite s čopičem, s čemer boste dosegli učinek nove, tanke polti. Boste videli, kako lep videz boste imeli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta