Skrivnost znanih obrazov je v pomlajevanju kože

Bonbon Bonbon
27.02.2019 06:03

Helena Blagne, Tanja Ribič, Manca Špik, Maja M. Merljak, Nina Ivanič, Iva Krajnc so brez dvoma zagovornice zdravega načina življenja. A hkrati odkrito priznavajo, da za lepo, sijočo, prožno kožo na obrazu dobri geni z leti ne zadoščajo več. Kreme, ki jih videvamo v oglasih, pa obljubljajo (pre)več. Kljub temu obstaja odlična naravna rešitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Helena Blagne
Rene Gomolj

"Včasih se mi zdi, da smo še vedno v srednjem veku. Če ne sediš križem rok in z žalostjo opazuješ poglabljajočih gub, te namreč hitro ožigosajo za nečimrnega. Obnavljanje fasade na hiši pa je v redu? Medtem ko je spoprijemanje z razpokami na telesu že preveč?" brez dlake na jeziku sprašuje slovenska igralka Tanja Ribič ter ne zavaja, da ji lepoto pomagajo ohranjati zgolj organske kreme, temveč so ob zdravi prehrani in rednem gibanju zelo dobrodošli sodobni izumi dermatologije. Tudi Helena Blagne odkrito pove, da prisega na mezoterapijo, metodo, ki spodbuja nastanek kolagena. In kakšna je skrivnost tega vse bolj uveljavljenega in učinkovitega postopka pomlajevanja kože na obrazu in rokah, ki odpravljanja tudi plešavosti in sledi aken, rozaceo, brazgotine, strije, kapilare, starostne pege?

Znana skoraj 80 let

Izraza mezoterapija se leta 1945 prvi domisli francoski zdravnik dr. Michel Pistor. Uporabil ga je za postopke zdravljenja tinitusa (šumenja v ušesih), žilnih in limfnih obolenj. Počasi pa se je razširil še na številna druga področja in terapije. V zadnjem desetletju mezoterapija posebej dominira v dermatologiji, kjer jo izvajajo na več načinov ter z različnimi preparati. Pri pomlajevanju denimo izkušen dermatolog približno 10 ml katere od aktivnih snovi (najpogosteje hialuronsko kislino) z zelo tanko iglico ali „mezo gunom“, majhno pištolico, skoraj neboleče vbrizga v srednji sloj kože (mezoderm) do globine šestih milimetrov. Lahko pa se, odvisno od diagnoze, uporabljajo še vitamini, minerali, aminokisline, rastlinski izvlečki in celični preparati. Izkušnje kažejo, da je za optimalen učinek najbolj priporočljiva kombinacija mezoterapije z botoksom, polnili s hialuronsko kislino ter drugimi pomlajevalnim postopki, kot so laserji in pilingi.

Učinki

So lokalni in sistemski. Z mezoterapijo tako lahko zmanjšate vidnost celulita, znake staranja kože ali preprečite nastanek prvih gubic ter opaznost podočnjakov, zdravite bolezni krvnih žil, hipovitaminozo ter z njo povezane kožne spremembe, plešavost, nekatere vrste hiperpigmentacije ali izboljšate videz brazgotin in strije. Spekter indikacij je torej zelo širok, obstajajo pa le redke kontraindikacije: začasna oteklina na področju injiciranja, motnje strjevanja krvi zaradi bolezni ali jemanja zdravil. V primeru uporabe bioidetičnih sestavin, kot so hialuronska kislina, minerali ali vitamini, alergijskih reakcij ni.

Na obrazu

Postopek na obrazu in vratu traja približno pol ure, neželeni učinki so minimalni. Po posegu ostanejo kratkotrajna oteklina ter pikčaste sledi vbodov tanke igle, ki izginejo najpozneje v dveh dneh. Občasno se pojavijo modrice v velikosti bucikine glavice, blaga oteklina ali bolečina, ki jo lahko ublažimo s kremo iz arnike, izginejo pa v dnevu ali dveh. Prvi učinki so vidni takoj, pravi učinek nekirurškega fale-lifta pa je mogoče doseči s serijo ponovitev.

Bodite pazljivi!

Z mezoterapijo se skušajo ukvarjati mnogi. Tudi takšni, ki se ne obremenjujejo s sodobnimi aparati, temveč se zadovoljijo z rabo navadnih ali inzulinskih brizgalk, zato je usposobljenost osebe pomembna. Lepotni postopki, zlasti tisti, pri katerih zdravniki v telo vnašajo snovi, lahko namreč pripeljejo do resnih zapletov, sploh če so narejeni neprofesionalno, posledice pa so podplutbe in brazgotine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta