Zmasirajte si obraz in preženite stres

Urška Kereži
14.05.2019 06:02

Stres se močno pozna na mišicah obraza pa tudi vratu in ramen, zato si vsak večer vzemite nekaj minut, da se zmasirate.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Vsak dan

1. Najprej z obraza in vratu umaknite lase in obraz umijte. Na dlani nanesite olje, nato obraz z večjimi krožnimi gibi masirajte navzgor in navzven.
2. Če nimate veliko časa, je lahko že to dovolj. Sicer spet nanesite olje na dlani in začnite masirati pri robu brade ter s prsti sledite robu obraza vse do ušesa. Končajte tako, da roko pomaknete po vratu navzdol.
3. Mišice obraza znova masirajte s krožnimi gibi, ki naj bodo manjši kot prvič. Začnite pri bradi, nadaljujte pri licih, končajte na čelu.
4. Da bi se počutili še bolje, zmasirajte tudi ramena in zadnji del vratu. Tako sproščeni boste lažje zaspali. Obraz masirajte z oljem, namenjenim masaži obraza.

Počutje

Študija ameriškega Inštituta za uporabno znanost je pokazala, da lahko masaža obraza zmanjša občutek anksioznosti in negativno razpoloženje. Udeležence so sicer psihološko testirali po 45 minutah obrazne masaže, a tudi nekaj minut vsak dan zagotovo izboljša počutje.

Izločanje toksinov

Z masažo obraza tudi pospešite delovanje limfnih žlez, kar izboljša izločanje toksinov. To je učinkovitejše, kadar se mišice premikajo. Zato v telesu izločanje toksinov izboljšamo, če se dovolj gibamo. Pri obrazu pa je toliko pomembneje, da ga masiramo. Limfne žleze spodbudite še posebej s tistim gibom, ko prste pomikate od brade po robu obraza do ušes.

Da bi imeli lepšo polt in manj gub

Masaža bo izboljšala videz vaše polti, ne le zaradi boljšega izločanja toksinov, ampak tudi zaradi izboljšane cirkulacije. Poleg tega boste imeli manj gub. Napete obrazne mišice namreč lahko pripomorejo k njihovemu nastanku. Če jih boste redno sproščali, boste torej marsikatero preprečili. Masažno olje bo poleg tega preprečevalo, da bi imeli kje presuho kožo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta