Bele strmine vabijo: Jutri se začenja smučarska sezona na Rogli

Rozmari Petek Rozmari Petek
07.12.2023 16:00

Uvod z znižanimi cenami smučarskih vozovnic, tekaške proge še niso urejene, novo šestsedežnico bodo zagnali v torek

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Unitur

Na Rogli so pripravljeni na smučarje - del prog odpirajo jutri. "Med 9. in 16. uro bodo obratovale štirisedežnica Planja, vlečnice Uniorček, Košuta in Jasa. Do preklica bodo veljale prepolovljene cene dnevnih smučarskih vozovnic, in sicer bo dnevna smučarska vozovnica stala 21,50 evra za odrasle in 14 evrov za otroke," so ob tem dodali. Ko bodo obratovale vse naprave, bo cena dnevne smučarske vozovnice za odrasle 43 evrov, za otroke 28 evrov. Zaradi pomanjkanja naravnega snega tekaške proge še niso urejene. "Tekaški center Rogla bo začel delovati takoj, ko bodo to dopuščale snežne razmere," dodajajo.

Smučarske proge bodo urejali z novim teptalnim strojem

Vzdrževalna in pripravljalna dela na žičniških napravah in smučarskih progah so potekala po načrtih in so v celoti zaključena. Smučarske proge bodo v novi sezoni med drugim urejali z novim teptalnim strojem, ki sodi med najsodobnejše tovrstne stroje. "Tokrat se v novo zimsko sezono podajamo še posebno optimistični, saj smo tik pred zaključkom prve faze projekta Park Mašinžaga, ki bo z novo dodatno turistično ponudbo omogočal tako desezonalizacijo kot tudi sinergijske učinke z obstoječo športno, wellness, gastronomsko in doživljajsko ponudbo gorskega športnega centra Rogla, pa tudi s termalnim zdraviliščem Terme Zreče ter destinacijama Rogla - Pohorje in Pohorje," napovedujejo.

Šestsedežnica Mašinžaga z ogrevanimi sedeži

Park Mašinžaga bo svoja vrata odprl prihodnji torek. Med udeleženci odprtja bosta tudi gospodarski minister Matjaž Han in hrvaška ministrica za turizem in šport dr. Nikolina Brnjac. Glavna pozornost odprtja bo namenjena novi šestsedežnici Mašinžaga, ki bo z ogrevanimi sedeži in zaščitnimi kabinami primer najsodobnejše tovrstne tehnologije. "Smučarjem bo omogočila bistveno hitrejšo in udobnejšo vožnjo, hkrati pa bo omogočala prevoz pohodnikov, kolesarjev in koles ter predvsem tistih, ki se bodo spuščali po Letečem toboganu (še eni novosti, op. p.) ali pa po stezi za gorske trikolesnike," napovedujejo. V pretekli zimski sezoni so imeli 112 smučarskih dni in našteli več kot 196 tisoč smučarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta