Bolnišnica Celje: Delovno sodišče odločilo, da je bil Ferjanc nezakonito razrešen z mesta poslovnega direktorja

Gordana Possnig Gordana Possnig
06.02.2020 08:38

Politično kadrovanje pri izbiri poslovnega direktorja celjske bolnišnice s strani sveta zavoda bolnišnice doživelo nov udarec: višji sodniki pravnomočno potrdili Ferjančevo nezakonito razrešitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjka bolnišnica zaradi politčnih in nezakonitih odločitev sveta zavoda izgublja tožbe na delovnem sodišču.
Arhiv Sbc

Višje delovno sodišče je v primeru mag. Marjana Ferjanca pri svoji odločitvi sledilo odločitvi celjskega delovnega sodišča, da je bila razrešitev Ferjanca z mesta poslovnega direktorja celjske bolnišnice 15. novembra 2017 nezakonita. Je pa ob tem višje sodišče tudi potrdilo odločitev svojih celjskih kolegov, da gre pri delu tožbe, ki jo je Ferjanc zaradi svoje razrešitve vložil proti bolnišnici, kjer je zahteval, da mu ta vrne nekaj manj kot 44 tisočakov bruto za razliko v plači in prispevkih, če bi ostal na mestu direktorja do konca svojega mandata (to je 10. julija letos), za odškodnino in jo mora Ferjanc izterjati po pravdni poti.
Višje sodišče je tudi odločilo, da Ferjancu ni treba v celoti poravnati sodnih stroškov, kot so menili na prvi stopnji, ampak mora od dobrih 3.250 evrov, kolikor bi jih moral sprva plačati, 1.857 evrov plačati bolnišnica sama. To pa mora storiti zato, ker je izgubila tožbo v delu, ki govori o krivdni razrešitvi Ferjanca. 
Ferjanca je sicer svet zavoda tedaj razrešil zaradi po njihovem nezakonite prevedbe plač več kot 30 zaposlenim nezdravstvenim delavcem po plačni reformi 2008 in zaradi po njihovem prepozne priprave finančnega plana za leto 2017. Politično kadrovanje s strani vladajoče SMC se je nadaljevalo februarja 2018, ko je bila za direktorico potrjena članica SMC Margareta Guček Zakošek.

Sodišče pravilno ugotovilo dejansko stanje

Mag. Marjan Ferjanc je na sodišču dokazal, da je bil z mesta direktorja celjske bolnišnice nezakonito razrešen 
Violeta Vatovec Einspieler
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta