Celjska bolnišnica: S hitrimi testi ves čas testirajo svoje zdravstvene delavce

Gordana Possnig
24.11.2020 14:00
Testiranje izvedejo tudi ob poslabšanju epidemiološke situacije v posamezni delovni enoti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjko bolnišnica ima po zadnjih podatkih hospitaliziranih 143 Covid bolnikov Foto: Arhiv SBC
Arhiv Sbc

V Splošni bolnišnici Celje s hitrimi antigenskimi testi že ves čas testirajo svoje zdravstvene delavce. "Testiramo tiste, pri katerih se izrazijo simptomi okužbe z novim koronavirusom ter zdravstvene delavce, ki simptomov nimajo izraženih, vendar pa pri njih obstaja možnost okužbe zaradi rizičnega stika na delovnem mestu ali v domačem okolju. Testiranje izvedemo tudi ob poslabšanju epidemiološke situacije v posamezni delovni enoti. Zaloga hitrih antigenskih testov, ki jih imamo v bolnišnici, nam ne omogoča sistematičnega tedenskega testiranja vseh zdravstvenih delavcev. Ministrstvo za zdravje je konec minulega tedna spremenilo odredbo in s spremembo omogočilo postopno uvajanje testiranja zdravstvenih delavcev. Tako bomo tudi v tem tednu nadaljevali s takšnim načinom testiranja, kot smo ga imeli do zdaj," pojasnuje v celjski bolnišnici, kjer imajo na zalogi teste firme Roche d.o.o, ki so jih nabavili z evidenčnim naročanjem za potrebe hitrega testiranja pacientov, pri katerih obstaja sum na okužbo.

V Zdravstvenem domu Celje je postopek za nabavo hitrih testov še v teku. Obolele in njihove kontakte bodo do 7. decembra še naprej testirali preko PCR testov. Nato pa bodo pričeli testiranje zaposlenih v skladu s priporočili Skupine za preprečevanje hišnih okužb ZD Celje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta