Celjska bolnišnica z današnjim dnem prepoveduje obiske bolnikov

Rozmari Petek Rozmari Petek
19.07.2022 15:30

Ohranja le nekatere izjeme. Ukrep, ki je posledica slabšanja epidemioloških razmer in naraščanja števila okuženih s covidom, bo veljal do preklica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obiski odslej le izjemoma 
Gordana Possnig

Zaradi slabše epidemiološke situacije in naraščanja števila okuženih z novim koronavirusom obiski pacientov v Splošni bolnišnici Celje od danes do preklica ukrepa niso več dovoljeni. Kot sporočajo iz celjske bolnišnice, omejitev ne velja za obiske kritično bolnih, umirajočih pacientov, pri njih so obiski ves čas omogočeni po presoji zdravnika. Omejitev prav tako ne velja za otroke, ki so sami hospitalizirani na otroškem oddelku in ORL-oddelku; hkrati jih lahko obiščeta oba starša ali skrbnika, ki sta zdrava. Obiski so mogoči vsak dan med 14. in 18. uro, trajajo pa lahko pol ure. Dovoljeni so tudi očetom novorojenčkov, mamice z novorojenčki lahko obiščejo za 15 minut vsak dan med 15.30 in 16. uro. Dovoljeno je tudi spremstvo porodnice pri porodu. Za vse druge hospitalizirane paciente se obiski dovolijo izjemoma po predhodnem dogovoru z zdravnikom na bolnišničnem oddelku. Na obisk morajo zdravi obiskovalci priti s svojo obrazno zaščitno masko, ki ne sme biti iz blaga. Namestiti si jo morajo pred vstopom v bolnišnico in jo nositi ves čas. Pred vstopom na bolnišnični oddelek je obvezno tudi razkuževanje rok.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta