Celjska bolnišnica že deluje z novim svetom zavoda na čelu s Subotičem, v slovenjgraški bolnišnici ustanovna seja

P.L.T.
26.09.2023 09:15

Na ustanovni seji se je nedavno že sešel novi svet celjske bolnišnice, ustanovna seja članov novega sveta v Slovenj Gradcu pa je sklicana za danes. Bo direktor Lavre ostal?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bolnišnica Celje
Arhiv Sb Celje

Novi predsednik sveta Splošne bolnišnice Celje je Tomaž Subotič, podpredsednik pa Franc Vindišar, ki je v svetu zavoda predstavnik zaposlenih. Svet se je v novi sestavi prvič sešel že prejšnji teden, potem ko je vlada nedavno imenovala nove člane sveta za štiri leta, in sicer kot predstavnike ustanovitelja Subotiča, Antona Zorka, Milana Soršaka in Mojco Kert, kot predstavnico zavarovancev Melito Vratar in Jano Govc Eržen kot predstavnico uporabnikov. Zaposleni so v bolnišnici za svojega zastopnika v svetu izvolili Franca Vindišarja. Na seji konec avgusta je vlada sicer imenovala več svojih predstavnikov v svete bolnišnic, med drugim tudi Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Ta se bo v novi sestavi prvič sestal danes in prav tako imenoval predsednika in podpredsednika. Vlada je kot predstavnike ustanovitelja v slovenjgraški bolnišnici imenovala Primoža Stošickega, Mirka Prosena, Marjana Podgorška, Gorazda Korošca, predstavnica zavarovancev je Katja Pokeržnik, uporabnikov Darja Vrčkovnik, zaposleni pa so izvolili Mateja Repasa.

Vprašanje je, kdaj in če se bo novi svet slovenjgraške bolnišnice še ukvarjal z vprašanjem morebitne menjave direktorja Janeza Lavreta, potem ko stari svet ob nadaljnjih spremembah statuta in po prvih procesnih zapletih te tematike ni več načenjal. Z odstopom zdravstvenega ministra in po poplavah ta tema niti ni bila več v ospredju. Svet je doslej vodil Stošicki, točk o radiologih in menjave pa po nastavku v maju nato niso več obravnavali. Danes se bo novi svet sicer seznanil tudi s poslovanjem bolnišnice v prvih osmih mesecih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta