Drevesna hiška v Celju znova odprta

Rozmari Petek Rozmari Petek
04.04.2024 15:00

Največjo drevesno hiško v Sloveniji letno obišče okoli tri tisoč domačinov in turistov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjska hiška na drevesu je bila prvič odprta leta 2015.
Www.slovenia.info

Drevesna hiša Celje, ki je pozimi počivala, je z aprilom znova odprla vrata za obiskovalce. V Zavodu Celeia Celje, ki hišo upravlja, so za novo sezono obratovanja največje drevesne hiše v Sloveniji pripravili bogat program brezplačnih dogodkov. Med njimi tudi novosti, kot so joga v naravi, občasna razstava Narava - najboljša učiteljica in posebni dogodki, namenjeni otrokom. Celjska Drevesna hiša, ki se nahaja v celjskem Mestnem gozdu, je z 59 kvadratnimi metri na višini med 6 in 9,5 metra nad tlemi, največja tovrstna hiša v Sloveniji. "V okviru promocije destinacije Celje opažamo velik interes tudi za obisk Drevesne hiše. V letu 2023 so jo med drugim obiskali turisti iz Hrvaške, Portugalske, Indonezije, Nizozemske, ZDA, Poljske, Nemčije, Italije, Srbije, Škotske, Belgije, Francije, Anglije, s Cipra," je poudarila Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje. Drevesno hišo na sezono obišče okrog 3000 obiskovalcev, na dogodkih pa so v letu 2023 zabeležili za 70 odstotkov večji obisk kot leta 2022.

Novost nove sezone bo tudi vadba joge v naravi

Da bi k obisku privabili čim več obiskovalcev, vključno s tistimi, ki so hišo že obiskali, bo od junija do oktobra na ogled občasna razstava Narava - najboljša učiteljica. Skozi interaktivne eksponate in slikovne sheme bodo obiskovalci lahko pridobili znanje o posebnih lastnostih živih bitij, ki jih je človek posnemal pri raznih izumih. Novost nove sezone bodo tudi vadba joge v naravi, med krošnjami dreves, in vsebine, namenjene otrokom. Med drugim bosta potekali delavnici izdelave terarija ter slikanja in poslikave tatujev. Novost bo tudi tečaj šole preživetja v naravi, namenjen otrokom od četrtega leta dalje. Tradicionalno bo Drevesna hiša Celje, ki je bila prvič odprta leta 2015, prizorišče festivala Prisluhi v Mestnem gozdu in zvočnih kopeli ob zvokih gongov in tibetanskih posod. Vsi dogodki bodo brezplačni, prav tako je brezplačen obisk Drevesne hiše, ki bo do konca septembra odprta ob sredah, četrtkih in petkih od 17. do 19. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 14. do 19. ure. V oktobru bo hišo mogoče obiskati ob sredah, četrtkih in petkih od 15.30 do 17.30, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 13.30 do 17.30.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta