Ena od velenjskih osnovnih šol za petek odpovedala celoten pouk: "Iz minute v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo"

A.L., PLT
11.03.2021 21:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
EPA

Zvečer je na družbenih omrežjih zaokrožilo elektronsko sporočilo, ki so ga prejeli starši otrok velenjske osnovne šole Mihe Pintarja Toleda. "Najprej naj se vam iskreno opravičim za tole izredno obvestilo," sporočilo začenja ravnatelj šole. "Včeraj je bilo kar dve tretjini učiteljev šole cepljenih proti covid-19. Iz minute v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo, tako da smo pravkar prišli do ocene, da smo zaradi bolniške odsotnosti kar 26 učiteljev primorani za jutri, v petek, 12.3.2021, odpovedati celoten pedagoški proces na šoli, saj nimamo zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka."

"Tako bo pouk za vse učence od 1. do 9. razreda jutri v celoti odpadel. V primeru, da za jutri ne morete zagotoviti varstva za svoje otroke, bomo na šoli zagotovili nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda, od 6.00 do 13.00. Prav tako smo primorani odpovedati aktivnosti v OPB po 13.00. Ob tem vas vljudno prosim, če lahko dvignete otroke najkasneje do 13.30. Malica in kosilo za učence, ki se bodo udeležili nujnega varstva, bo zagotovljeno," v sporočilu sporoča ravnatelj Sebastjan Kukovec.

Izpad jutrišnjega pouka bodo nadomestili tekom šolskega leta. "Spoštovani starši, še enkrat dovolite, da se vam iskreno opravičim za nastalo situacijo in zahvalim za razumevanje. Vljudno vas prosim za pomoč pri informiranju staršev otrok v oddelkih, kjer so vaši otroci, saj se bojim, da nekateri starši ob tako poznem sporočanju ne bodo videli tega obvestila. V naprej se vam zahvaljujem za vašo požrtvovalnost in pomoč pri obvladovanju te izredne situacije in vam želim lep preostanek večera, našim učencem pa lep podaljšan vikend."

Šolsko ministrstvo in NIJZ bo ravnatelj o tem obvestil jutri, velenjsko občino je že nocoj

Da gre za pristno sporočilo, je za Večer nato potrdil ravnatelj šole Sebastjan Kukovec, pri katerem smo preverili, ali je deljena vsebina res bila spisana na šoli. Pozneje so sporočilo objavili tudi na uradni spletni strani šole, sprva so komunicirali neposredno s starši, ki pa so vsebino delili naprej na omrežjih. Kot je povedal ravnatelj, so na šoli v sodelovanju z Zdravstvenim domom Velenje cepili skupno 34 zaposlenih, tako učiteljev kot tehnični kader, in sicer tako kot drugod po šolah s cepivom Astrazeneca. Kar 26 učiteljev je po cepljenju sporočilo, da imajo povišano telesno temperaturo, da jim je slabo in o drugih stranskih učinkih. "Ni nam preostalo drugega, kot da za jutri odpovemo pouk, ker ga ni mogoče organizirati. Računamo, da bo to v ponedeljek že mogoče, glede na to, da sledi vikend," je pojasnil ravnatelj. Sam se je cepil pred dvema tednoma in je prav tako imel iste stranske učinke, ki pa so se po dveh dneh že ublažili, je razložil, in tudi glede na posvetovanja z zdravstveno stroko sklepal, da je to lahko povsem običajna reakcija. Šolsko ministrstvo in NIJZ bo o tem obvestil jutri, velenjsko občino je že nocoj. Preko vikenda bodo spremljali razmere in nato odvisno od tega, kako se bodo učitelji počutili, pravočasno sporočili staršem in učencem, kako bo s poukom na šoli s skupno 460 učenci v ponedeljek oziroma prihodnji teden.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta