(FOTO) Na območju Šentjurja odkrili že drugo odlagališče odpadnega blata, policija dogodek že preiskuje

Gordana Possnig Gordana Possnig
18.06.2021 09:00
Odkrili so ga včeraj sredi mesta na občinskem zemljišču, danes že začenjajo s sanacijo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jkp Šentjur

Celjski policisti so bili včeraj obveščeni, da je neznani voznik na območju Šentjurja, natančneje na travnati površini ulice Leona Dobrotinška, nasproti industrijske cone Bohor, nelegalno odložil okoli 20 kubičnih metrov odpadnega blata, ki verjetno izvira iz čistilnih naprav. Po do sedaj zbranih podatkih ga je tja pripeljal med 10. in 21. majem. To je že drugi primer tovrstnega odvoza blata pri nas v zadnjem mesecu dni, prvi se je nedavno zgodil v Dramljah.

Jkp Šentjur

Podoben primer že v Dramljah

Ker gre za hujši poseg v ekosistem v naravnem okolju, policija intenzivno zbira obvestila o kaznivem dejanju obremenjevanje in uničevanje okolja.

Jkp Šentjur

O podobnem primeru nezakonitega odlaganja odpadnega blata so bili policisti obveščeni tudi 7. maja letos. V tem primeru je neznani voznik večjo količino odpadnega blata, in sicer od 400 do 500 kubičnih metrov blata iz čistilnih naprav, nezakonito odložil na območju v Vodulah v krajevni skupnosti Dramlje v občini Šentjur. Tudi v tem primeru preiskava intenzivno poteka. V tem primeru gre za zasebno zemljišče.

Gordana Possnig


Policija ob tem morebitne očividce oziroma vse, ki karkoli vedo o tej zadevi prosi, da podatke sporočijo na telefonsko številko Policijske postaje Šentjur na interventno številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 12 00.

Gordana Possnig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta