Mladi celjski in velenjski športniki v Južno Korejo

Rozmari Petek Rozmari Petek
08.07.2023 07:30

Osemnajst velenjskih športnikov in enajst celjskih bo tekmovalo na mednarodnih igrah šolarjev v Daegu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Velenju so športnike pred odhodom v Južno Korejo slavnostno sprejeli na občini in jim zaželeli veliko uspehov.
Mestna občina Velenje

Celjski in velenjski mladi športniki te dni tekmujejo na 55. poletnih mednarodnih igrah šolarjev v Južni Koreji. Ideja se je leta 1968 začela uresničevati v Celju, kjer so bile igre prvič organizirane. Njihov pomen ni zgolj tekmovanje, temveč tudi povezovanje športnikov z vsega sveta in s tem širjenje ideje o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu. "S sodelovanjem na mednarodnih igrah šolarjev si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1500 mladimi od 12 do 15 let iz več kot 85 mest v 40 državah sveta. Ekipa, ki jo vodita strokovna sodelavca Športne zveze Velenje Katka Geršak in Nik Lemež, šteje 18 športnikov in dva trenerja," opisujejo na Mestni občini Velenje.

Iz Velenja se je v ponedeljek odpravilo 18 tekmovalk in tekmovalcev. "Letos bodo na mednarodnih igrah šolarjev velenjski športniki tekmovali v atletiki in plavanju. Na njih bodo odpotovali atletinje in atleti Atletskega kluba Velenje: Aleks Bah, Jaro Miklavžin, Klara Oprešnik, Samaja Djedović, Sara Acman, Maša Mežnar, Oriana Lovrec, Iva Belec, Gaja Gradišnik in Neja Kimperk skupaj s trenerko Natalijo Bah ter plavalci in plavalke Plavalnega kluba Velenje: Miha Princl, Omar Mustafić, Brin Lorger, Domen Lamot, Nikolina Milijaš, Dženana Halilović, Pika Planko in Tia Mrkonjić s trenerjem Aljažem Žvikartom," so še dodali na velenjski občini, kjer so za sodelovanje velenjskih športnikov na igrah prispevali 21.250 evrov. Velenje je to tekmovanje gostilo leta 1999.

Celje bo na igrah zastopalo enajst tekmovalk in tekmovalcev. "Naša uradna delegacija šteje petnajst članov - skupno enajst tekmovalcev iz Atletskega društva Kladivar, Plavalnega kluba Neptun in Društva vodnih športov Posejdon, dva trenerja ter vodja delegacije in podžupan Samo Seničar, ki bo Celje predstavljal tudi na uradnem protokolarnem dogodku letošnjih iger," so sporočili s celjske občine.

"Celje je že vrsto let pomemben partner mednarodnih iger šolarjev, še zlasti smo ponosni, da so bile prve mednarodne igre šolarjev leta 1968 organizirane prav v Celju. Njihov pobudnik je bil športni pedagog Metod Klemenc, ki ga je vodila zamisel o povezovanju različnih narodov in kultur preko športa. Verjamemo, da bodo naši mladi športniki v Daeguju na najboljši možen način zastopali Celje in Slovenijo. Želimo jim čim boljše dosežke, hkrati pa, da udeležbo na igrah izkoristijo za pridobivanje mednarodnih izkušenj in krepitev prijateljskih vezi z vrstniki iz drugih držav," so sklenili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta