Novogradnja celjske bolnišnice napreduje, a počasneje

Gordana Possnig Gordana Possnig
15.04.2020 12:11

Zaradi epidemije so morali ustaviti načrtovana dela samo nad Urgentnim centrom Celje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novogradnja celjske bolnišnice je v teh dneh zaradi epidemije ustavljena nad urgentnim centrom
Sašo Bizjak

Glavna pozornost v celjski bolnišnici je v teh dneh v času epidemije koronavirusa usmerjena na bolnike. A vseeno v celjski bolnišnice teče naprej tudi gradnja prve etape novogradnje bolnišnice. A v manjšem obsegu, kot bi če bi bilo normalno stanje. Ob tem v celjski bolnišnici pojasnujejo: "Te dni je na gradbišču bolnišnice mogoče kakšen dan res malo zatišja, saj smo zaradi epidemije morali ustaviti načrtovana dela samo nad Urgentnim centrom Celje. V tem trenutku namreč ne moremo dopustiti motenj v njegovem delovanju, saj bi obravnavo pacientov, ki se izvaja v njem, težko nadomestili kje drugje v bolnišnici. Je pa ob tem potrebno dodati, da ostala pripravljalna dela potekajo po načrtu."
Glede terena za prizidek k urgentnemu centru se končuje priprava dokumentacije, na podlagi katere se bo izvajala prestavitev obstoječe infrastrukture na območju gradbene jame ter nadaljevanje izgradnje nove ceste z Ipavčeve ulice. "Kot smo že večkrat povedali projekt zajema tudi fino projektiranje. Na tem področju trenutno potekajo zelo intenzivna usklajevanja podrobnosti glede glavnega objekta ter pregledovanje predane projektne dokumentacije, podajanje pripomb, potrebne korekcije. Vse s ciljem, da s končno recenzijo in potrditvijo pridemo do projektov, na podlagi katerih bomo gradili glavni objekt," še dodajajo v celjski bolnišnici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta