Odpuščanja: Iz Steklarne Rogaška še nič novega

Rozmari Petek Rozmari Petek
06.02.2020 18:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Steklarni Rogaška bodo odpustili 200 ljudi.
Janko Rath

Danes sta se zaradi predvidenih odpuščanj v Steklarni Rogaška (minuli teden je vodstvo napovedalo, da bodo do konca leta odpustili 200 delavcev) znova sestala vodstvo podjetja in sindikat. Kot je po sestanku povedal prvi sindikalist Stjepan Križnik, so jim na sestanku sporočili, da bo prišlo do reorganizacije podjetja, še vedno pa ni znano, iz katerih obratov bodo odpuščali. Sindikat si želi, da bodo število zaposlenih večinoma znižali po sistemu tako imenovanih mehkih variant. Če zgolj to ne bo dovolj, pa si želijo predvsem zaščititi delavke samohranilke. Kot je še dodal, bo morda več znanega prihodnji teden, ko se znova sestanejo. "Se pa sam sprašujem, kaj bo podjetje naredilo, če jutri pridejo naročila," ob tem komentira Križnik. "Veliko je sedaj v rokah komerciale. Ta v bistvu določa število zaposlenih. Proizvodnja bo naredila vse, kar bodo želeli, vendar je vse to treba tudi prodati."
Prokurist Steklarne Rogaška Jim Walsh je minuli teden napovedal, da se bodo od sto delavcev poslovili do sredine junija, preostalih sto pa naj bi delo izgubilo do novega leta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta