Ostal brez doma, z minimalnimi prihodki sam ne more sanirati škode

Asja Lednik
01.03.2020 16:40

62-letniku iz občine Šentjur je po požaru ostalo le nekaj oblačil, soseda je šla v akcijo za pomoč, potrebuje gradbeni material, tudi pohištvo in belo tehniko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pogorišče, ki je ostalo.
Klavdija Simler

Minuli petek, nekaj po 21. uri, je v Podpeči nad Marofom v občini Šentjur zagorelo ostrešje starejše stanovanjske hiše. Ogenj je hišo skoraj v celoti uničil, v tragičnem dogodku je brez doma ostal 62-letni Zvonko Koprivc.
"Zvonko skrbi in vzgaja nekaj živine, s čimer se tudi preživlja. Živi sam in nima družine," pripoveduje soseda Klavdija Simler, ki je Koprivcu po požaru priskočila na pomoč. 62-letnik je, kot pravi, po običajnem delovnem dnevu legel k počitku. Gost dim je opazil nečak, ki živi v sosednji hiši. "Sprva se je trudil, da bi lahko požar na ostrešju pogasil, a je hiša stara in lesena, les pa je bil toliko suh, da ga je ogenj 'požiral'. Ko je ugotovil, da požara sam ne bo mogel pogasiti, le ta pa se je močno razširil, je pričel z reševanjem osebnih dokumentov, stvari in oblačil. Žal vsega iz hiše ni bilo moč rešiti," pravi Simlerjeva in dodaja, da mu je po požaru ostalo le nekaj oblačil.

Ostal je brez strehe nad glavo.
Klavdija Simler

Z minimalnimi prihodki škode ne more sanirati

Zvonko Koprivc si z minimalnimi prihodki ne more sam sanirati škode, ki je nastala, zato se je znašel v hudi stiski. Pod streho ga je začasno sprejel nečak Aleš. "A nujno bi potreboval svojo streho nad glavo," pove Klavdija Simler. Da bo čez čas lahko spet zaživel na svojem, potrebuje pomoč dobrih ljudi, ki bi mu bili pripravljeni priskočiti na pomoč. "Vljudno prosimo za pomoč gradbenih podjetij, ki bi lahko pomagala pri delu ali nudila materialno pomoč, kot so strešniki, zidaki, cement, kite, barve, les za ostrešje, material za popravilo stropa … Skratka vse, kar se potrebuje za sanacijo hiške. Potrebuje tudi pohištvo in belo tehniko, ki je bilo uničeno zaradi vdora vode, hvaležen bi bil tudi za pomoč pri prevozih materiala."
Vsak, ki bi bil Zvonku Koprivcu pripravljen pomagati, lahko kontaktira Klavdijo Simler na telefonsko številko 041 592 656. 
Pomoč zbirajo tudi na transakcijskem računu Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Šentjur, Mestni trg 5, 3230 Šentjur. TRR je SI56 0510 0801 5285 737, odprt pri ABANKI, namen: požar Koprivc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta