Prebivalci Košnice se počutijo kot občani drugega reda

Rozmari Petek Rozmari Petek
05.02.2020 15:19

"Če ste sposobni pridobivati evropska sredstva za viseči most, se angažirajte še za reševanje komunalne infrastrukture," župana Bojana Šrota pozivajo krajani

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Problematična sta tako izvoz kot uvoz v Košnico.
Rozmari Petek

Bilo je natanko pred 13 leti, ko so krajani Košnice (kar 134 se jih je podpisalo) takole pisali svojemu županu: "Odločitev, da se o svojih tegobah potožimo pisno, ni bila lahka, veliko lažje pa smo se odločili obrniti neposredno na Vas. Prvič: smo krajani iste krajevne skupnosti, zato je prav, da ste neposredno seznanjeni tudi s kritikami sokrajanov. In drugič: prepričani smo, da velika podpora, ki ste je bili od nas deležni ob prvi kandidaturi, ni pozabljena in Vas naše nezadovoljstvo z odnosom do komunalne urejenosti naselja Košnica ne bo pustilo neprizadetega," so uvodoma zapisali v pismu Bojanu Šrotu, nato pa našteli težave, ki jih tarejo še zdaj.

Če pri uvozu s stranske na glavno cesto vozila počakajo pri polni črti, ne vidijo, ali se jim z desne smeri kdo približuje.
Rozmari Petek

Brez sprememb

Konec minulega leta so se krajani Košnice s pismom in znova obrnili na župana. Tokrat manj prizanesljivo: "Ob veliki zavzetosti občine za pridobitev evropskih kohezijskih sredstev za gradnjo atraktivnega visečega mostu smo se odločili, da vam že drugič pišemo. Ob teh velikih načrtih in idejah se nam obrača želodec, ko vidimo, kako se naša Košnica zapostavlja."

Semafor namesto izboljšav

Odziv je sicer bil, a takšen, da jih je še bolj razkačil. Pričakovali so namreč, da se bo župan ali vsaj kak predstavnik občine vendarle oglasil pri njih in jim predstavil kakšne načrte, dejansko pa so dobili pisni odgovor, da je podžupan Vladimir Ljubek na to temo sklical sestanek. A na občini, ne v Košnici. Jezni pa so tudi, ker na občini rešitev vidijo v postavitvi še enega semaforja, namesto da bi prisluhnili njim, ki bi odstranili ograjo pri uvozu v Košnico. Ta sicer varuje pločnik, ki pa ga redko kdo uporablja, sploh se pa na križišču tudi konča, zato bi lahko še naprej služil kot odstavni pas pri zavijanju z glavne ceste. "Počutimo se kot trinajsto prase, nevidni, za hribom," potarnajo.

Do kdaj bo most, ki se na več mestih že močno kruši, sploh še vzdržal, se sprašujejo krajani.
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta