SB Celje: postopoma bodo povečevali le obseg radiološke diagnostike

Gordana Possnig Gordana Possnig
15.04.2020 16:26

V celjskem zdravstvenem domu bodo v ponedeljek znova pričeli z delovanjem nekaterih nenujnih specialističnih ambulant zdravih pacientov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjska bolnišnica začenja sproščati v tem tednu le radiološke preiskave
Sašo Bizjak

V Splošni bolnišnici Celje bodo ta teden postopoma začeli večati le obseg radiološke diagnostike. Drugih nenujnih zdravstvenih storitev pa še ne bodo začeli izvajati, saj morajo pred začetkom narediti ustrezen načrt za njihovo izvajanje. Povečano število vstopov v bolnišnico namreč poveča tveganje za vstop okužene osebe v 'čisti' del bolnišnice, zato je treba pripraviti ustrezni protokol v skladu z navodili Ministrstva za zdravje. Delo bo namreč v času epidemije tudi na tem področju moralo potekati drugače kot običajno in to od vstopa in čakanja v čakalnici do obravnave pacienta v ambulanti. Vse aktivnosti je namreč treba izvesti na način, ki v največji možni meri zmanjša tveganje za okužbo z novim koronavirusom tako za paciente kot za zdravstveno osebje. Paciente, ki čakajo na nenujno zdravstveno obravnavo, bomo potem, ko bo protokol pripravljen, začeli pravočasno obveščati in seznanjati z datumi obravnave.

ZD Celje: Nekatere specialistične ambulante s ponedeljkom
Tudi v celjskem zdravstvenem domu bodo znova pričeli z delovanjem nekaterih nenujnih specialističnih ambulant zdravih pacientov. Najkasneje s ponedeljkom pričnejo tako v ZD Celje delovati ambulante psihiatrije, RTG, pulmologije, kardiologije in fiziatrije. Bolnike bodo na preiskavo poklicali in jim določili datum ter uro pregleda. Vsi pacienti bodo naprošeni, da na preiskavo pridejo 5 do največ 10 minut prej. Pred vstopom v zdravstveni dom bodo pregledani, saj je vstop dovoljen le bolnikom brez znakov akutne okužbe dihal. V kolikor bodo bolni, naj to sporočijo medicinski sestri, ki jim bodo zagotovile drug termin. (gp)
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta