Skok v poletje v Velenju: Kulturno, športno in raziskovalno

Brina Kerič Brina Kerič
21.06.2024 15:00

Skok v poletje - družinski dan zabave in športa jutri na Velenjski plaži. V Velenju bodo številne aktivnosti, namenjene družinam in najmlajšim, potekale vse poletje. Večina dogodkov bo brezplačnih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Velenjski plaži so za danes pripravili Skok v poletje. 
Rozmari Petek

Na Velenjski plaži jutri, v soboto, 22. junija, od 10. ure prirejajo Skok v poletje - družinski dan zabave in športa, ki se bo nadaljeval v poletni večer glasbe in plesa na prireditvenem prostoru Vista. Wunder Beach Bar v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline pripravlja pester celodnevni program delavnic in animacij za otroke, športnih iger za družine, adrenalinskih izzivov za virtuoze, kulinaričnih razvajanj za sladokusce, glasbene spremljave za prijetno druženje in številna druga doživetja. Za večerni odmev prireditve bodo poskrbeli Prljavo kazalište, Drugo dugme in Čaga boys. Na dobrodelnem dogodku Odreži drugačnost si bodo obiskovalci lahko uredili pričeske, njihova donacija pa bo namenjena v dobrodelne namene. V treh počitniških mesecih se bo sicer v Velenju zvrstilo več kot 20 večdnevnih počitniških sklopov ter preko 50 posameznih počitniških dogodkov. Nekaj jih je plačljivih, večina počitniških dogodkov pa je brezplačna.

Športna zveza Velenje bo v štirih terminih ob jezeru in na stadionu pripravila Poletni športni tabor Zmaga Kuštrina. Na velenjskem bazenu bo Plavalni klub Velenje organiziral štiri hitre tečaje plavanja, Konjeniški klub pa Poletni konjeniški tabor. Muzej Velenje bo vse poletje vabil na ogled razstav in zbirk na Velenjskem gradu, 27. junija bodo pripravili počitniško dopoldne Fotografija nekoč, 5. julija dogodek Prespimo na gradu, 28. avgusta pa dnevni počitniški tabor Kjer so lomastili mastodonti. V Knjižnici Velenje bo zanimivo vsako sredo, saj bodo pripravljali Zabavne srede za otroke z različnimi tematikami, v petih terminih pa bodo potekali tudi tedni robotike, sonca, športa in zabave, imenovani Poletni robo kamp.

Festival Velenje bo v sklopu Poletnih kulturnih prireditev ponudil 35 brezplačnih dogodkov različnih umetniških zvrsti za najmlajše. V juliju in avgustu bodo vsak torek pripravljali zabavno-ustvarjalni projekt Poletje na travniku, ob sobotah pa predstave, povezane v sklop Sobotne lutkarije. Ob četrtkih pripravljajo umetniška ustvarjanja, med 15. in 19. julijem pa počitniški program, v katerem bodo otrokom predstavili nove umetniške zvrsti. 31. julija pripravljajo gibalni dogodek Utrip cirkusa v sodelovanju s Pipoca Academy, zabavno pa bo tudi na Visti. 7. julija se bo namreč ob vili Čira-Čara odvijal Detektivski dan, 11. avgusta pa Mornarski dan. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta