V maju z dogodki v Mestni občini Velenje oživljajo mestno središče

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
09.05.2024 06:00

Še posebej živahni bodo petki, uvajajo namreč nov projekt, poimenovan Petki v mestu, ki občanom in obiskovalcem mesta prinašajo številne dogodke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po Cankarjevi ulici se bo širil vonj po medenih dobrotah. 
Mestna Občina Velenje

Maj že od nekdaj velja za mesec, primeren za praznovanja in prireditve. V Mestni občini Velenje ga nameravajo izkoristiti za popestritev mestnega središča. "Mladostno navihano in polno energije bo vse do konca meseca, tako za mlade Velenjčane kot tudi za tiste, mlade po srcu," napovedujejo majske dogodke v velenjski občini, kjer so v želji za popestritev dogajanja v mestu ob koncu tedna zagnali tudi poseben projekt Petki v mestu. V sklopu tega se obetajo pomladni sejem s koncertom Kvartopircev in Mance Špik, druženje in ustvarjanje za vse generacije, predstavitev programov kulturne vzgoje, BazArt, mini razstave ter ustvarjalne delavnice. Zabavni pa ne bodo samo petki. Že to nedeljo, 12. maja, bo ob mednarodnem dnevu družin v Sončnem parku potekal Družinski dan, ki ga organizira Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, 15. maja pa bo svoja vrata za obiskovalce na široko odprl Muzej Velenje. Dogodkov najbolj poln bo 18. maj, ko se bo na Titovem trgu ob 9. uri pričel 12. medgeneracijski festival Odprimo srca zelenim navadam. Zaključil se bo z medgeneracijskim plesom Zemlja pleše, že dan prej pa bodo v okviru festivala potekale številne delavnice. Na velenjski mestni stadion bo 18. maja prispela tudi Slovenska bakla, v Galeriji Velenje pa bodo na ogled postavili pregledno razstavo dijakov Umetniške gimnazije Šolskega centra Velenje in razstavo Žige Kolenca, študenta magistrskega študija slikarstva na ALUO. Glasbena poslastica se obeta tudi v večernih urah, ko bo v Rdeči dvorani nastopila skupina Siddharta.  Na Titovem trgu bodo nato 21. maja ob 12. uri zaplesali devetošolci in dijaki zadnjih letnikov. 24. maja pa bo živahno tudi na mestnem stadionu na otroški olimpijadi. Ta dan ob 18. uri uradno odpira vrata tudi Urbani park, kjer bo mogoče spremljati trening najboljših skejt tekmovalcev iz vse Evrope ter se zabavati ob nastopu 6pack Čukurja. Na nekdanji dan mladosti, 25. maja, bo Cankarjeva ulica v dopoldanskih urah ponujala kulinarično medeno doživetje Stopimo skupaj v medeni svet z najboljšim mladim chefom leta 2023 Boštjanom Volkom in drugimi lokalnimi ponudniki. V Urbanem parku pa bo ves dan tekmovanje Best Foot Forward Europe Tour. Gre za največjo evropsko turnejo v amaterskem rolkanju. Finalna tekma je predvidena ob 17. uri, sledi še večerni punk koncert. Konec meseca bo v znamenju 32. Dnevov mladih in kulture, ki prav tako v mestu obetajo številne dogodke in aktivnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta