7 trikov, s katerimi se boste rešili plevela

Petra Logar Petra Logar
05.05.2019 06:17

Sestavine zagotovo že imate doma, z njimi boste plevel odstranili brez večjih težav. Izberite nasvet, ki vam najbolj ustreza in ga preizkusite.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odstranjevanje plevela je lahko trdovratno opravilo.
Profimedia

Soda bikarbona

Če bi radi hitro in brez truda odstranili travo in plevel, ki raste med vašimi ploščicami, robniki ali tlakovanimi površinami, vam lahko pomaga soda bikarbona. Potresite jo med špranje, med tlakovce ali ploščice. Da bo dosegla vse odprtinice, skozi katere kuka plevel, si pomagajte še z metlo. Soda bikarbona bo zadušila rast plevela in trave.

Vrela voda

Tudi s pomočjo vrele vode lahko odpravite plevel in travo tam, kjer ne želite, da raste. Segrejte vodo do vrenja, nato pa jo previdno odnesite do mesta, kjer je plevel. Polijte in plevel bo takoj ovenel in si ne bo opomogel.

Plevel lahko odstranite z naravnimi triki.
Profimedia

Časopis

Nekateri prisegajo na trik s časopisom. Več plasti časopisa položite na tla, kjer raste plevel, navlažite ga z vodo, nato pa pokrijte z deskami. Pustite nekaj dni. Ko boste odkrili, plevela ne bo več, časopis ga uniči.

Sol

V majhne špranjice, med ploščice ali tlakovce lahko nasujete tudi kuhinjsko sol. Postopek nekajkrat ponovite.

Soda bikarbona zavira rast plevela.
Profimedia

Alkoholni kis

Alkoholni kis razpršite po plevelu, ki ga želite odstraniti na njivi ali vrtu. A bodite previdni, da ne razpršite po vrtninah.
Če bi radi zatrli plevel med ploščicami, ga enostavno nalijte nekaj med špranje, kjer kukata trava in plevel. Tudi kis uspešno uniči rast neželenih rastlin.

Mešanica alkoholnega kisa, soli in detergenta

Naredite lahko domačo mešanico, zanjo potrebujete dve skodelici alkoholnega kisa, pol skodelice soli in nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode. Zmešajte skupaj, nalijte v steklenico z razpršilom in pršite po plevelu.

Kis povzroči, da plevel odmre.
Profimedia

Vodka

Če nimate drugega pri roki, vam lahko pomaga tudi alkoholna pijača vodka. Vzemite 30 mililitrov vodke, nekaj kapljic tekočega detergenta in dve skodelici vode. Mešanico razpršite po listih plevela. Najboljše rezultate boste dosegli, če boste plevel pršili v soncu, saj alkohol tako lažje uničuje liste. Če boste pršili v senci, ne bo želenega učinka.
{embed_youtube}https://youtu.be/SpWOhlp-qUg{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta