Lončnice privabljajo pozitivno energijo: Postavite jih na pravo mesto

Petra Logar Petra Logar
17.03.2019 06:17

Zelene lončnice polepšajo stanovanje, čistijo zrak, po feng shuiju pa različne rastline uravnavajo in privlačijo pozitivno energijo. Pomembno je le, kam jih postavimo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zelene lončnice čistijo zrak in privabljajo pozitivno energijo v naš dom.
Profimedia

Stanovanje brez lončnic je za marsikoga dolgočasno in pusto. Ko v svoj dom prinesemo zelenje, s tem naredimo veliko za svoje boljše počutje in zdravje. Soba zaživi, v njej je živa energija, tudi zrak bo bolj čist. Feng shui pravi, da bomo na tak način privabili v naš dom pozitivno energijo in odpravili negativno.
Izbira med lončnicami je zares velika. Vsem rastlinam je skupno, da potrebujejo skrbno nego in pravo mesto.

Okenska polica, balkon in terasa

Če boste lončnice postavili na okensko polico, izberite manjše lončke in rastline. Ne postavljajte jih na direktno sonce, najbolj jim bo ugajala polica na vzhodni strani stanovanja.
Za balkon in teraso lahko izbirate večje rastline. Zanje velja enako – nikar direktno na sonce ali v senco in temo. Če sta balkon ali terasa izpostavljena vetru in dežju, rastlino dobro zaščitite, če je potrebno ji dodajte oporo, da se ne bo zlomila.
Redno preverjajte, če ima zemlja zadosti vlage, če postajajo listi rumenkasti je to lahko znak, da ima rastlina premalo gnojila ali pa preveč sončnih žarkov.
Če imate veliko teraso ali balkon, ne varčujte z rožami.

Lončnice potrebujejo našo skrb in nego.
Profimedia

Lončnice čistijo zrak

Poleg tega, da rastline polepšajo prostor, so tudi koristne. Izboljšujejo kakovost zraka, ga čistijo in zmanjšujejo stres. S fotosintezo proizvajajo kisik, pri tem pa porabljajo ogljikov dioksid. Lončnice v stanovanju opravljajo podobno nalogo, kot v naravi drevesa. Filtrirajo, vlažijo in ionizirajo naše prostore.
Najbolj priporočljive lončnice, ki bodo čistile zrak, so pritlikavi datljevec, luskasta praprot, navadni bršljan, spatifil, fikus benjamin in dracena.
Lončnice, ki čistijo zrak, postavite v dnevno sobo, kuhinjo, pisarno, poleg računalnika, na mesta, kjer se največ zadržujete. Tudi spalnica je primerna, a vanjo ne postavljajte cvetočih rastlin, njihov vonj bi bil lahko premočan in moteč.

Rastline v kopalnici

Tudi kopalnica je primerna. Ker je v njej veliko vlage, izberite takšne, ki jim vlaga prija in rastlina bo bujno rasla in vas razveseljevala, poleg tega pa polepšala vašo kopalnico. Potrebovala ne bo niti veliko vaše nege, saj bo za večino poskrbela že vlaga.
Za temnejše kopalnice izberite difenbahijo ali taščin jezik, če pa imate svetlo kopalnico, bodo odlično uspevale orhideja, lilija, benjamin, bambus, aloe vera in begonija.

Zelene lončnice lahko postavite tudi v spalnico.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta