Tako koristno lahko uporabite beli sladkor

Petra Logar Petra Logar
15.04.2019 06:17

Če strokovnjaki za zdrav način prehranjevanja trdijo, da sladkor ne koristi našemu zdravju, pa le tega lahko uporabite tudi nekoliko drugače.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sladkor odžene nadležne ščurke.
Profimedia

Ko pišemo o belem sladkorju, se nanj pogosto nanaša opozorilo, da škoduje zdravju, povzroča bolezni in debelost. Številni strokovnjaki za zdrav način življenja svetujejo, da ga skoraj popolnoma črtamo z jedilnika. A kljub temu je lahko koristen, uporaben na mnogo načinov. Vas zanima? Preberite in preizkusite.

Z njim se lahko znebite ščurkov

Če ste kdaj koli imeli težave s ščurki, potem veste, kako težko se jih je znebiti. Pri tem vam lahko pomaga sladkor. Zmešajte enako količino sode bikarbone s sladkorjem in mešanico natresite po kotih stanovanja, povsod, kjer se zadržujejo ščurki. Past jih bo privabila, sladko mešanico bodo pojedli in si z njo uničili prebavni trakt. Pazite le, da mešanice ne opazijo tudi hišni ljubljenčki ali majhni otroci.

Sladkor je vsestransko uporaben.
Profimedia

Očistite mlinček za kavo

Če imate mlinček za kavo ali mletje začimb, potem ga lahko očistite s kristalnim sladkorjem. Nekaj ga nasujte vanj, mlinček vklopite in pustite minuto, da sladkor opravi svoje. Mlinček bo popolnoma čist in brez neprijetnih vonjav.

Pozdravite opekli jezik

Občutek neprijetnosti traja največkrat ves dan. A to ni potrebno, saj lahko težavo zelo hitro rešite in pozdravite s kocko ali žličko sladkorja. Sladkor dajte v usta in ga počasi topite, bolečina bo izginila.

Šopek cvetja bo lepši, če boste vodi dodali malce sladkorja.
Profimedia

Ustavite kolcanje

Le komu se kolcanje ne zdi nadležno? In včasih nikakor noče ponehati. Ne pomaga niti, če držimo dih, če pijemo vodo, če damo glavo med kolena. A zagotovo vam bo pomagala kavna žlička sladkorja. Dajte sladkor v usta in ga počasi topite. Kolcati se vam bo prenehalo v hipu.

Za svežino peciva

Če boste po biskvitu, torti, piškotih in ostalem pecivu, ki ste ga spekli ali kupili, potresli z drobno mletim sladkorjem (ne s sladkorjem v prahu), boste podaljšali svežino in sočnost.

Piling s sladkorjem očisti kožo obraza.
Profimedia

Trik za rezano cvetje

Rezano cvetje je čudoviti okras v stanovanju, a kaj, ko hitro ovene. Da se vašemu naslednjemu šopku to ne bo zgodilo, v  mlačno vodo, ki ste jo natočili v vazo, dodajte še dve čajni žlički sladkorja. Ta bo šopek nahranil in mu podaljšal svežino.

Osvežite in nahranite kožo

Grobo mleti sladkor je odličen tudi za nego in piling kože celega telesa. Zmešajte žlico sladkorja z žlico oljčnega olja. S takšnim pilingom lahko čistite in masirate kožo obraza in telesa. Počnite to enkrat tedensko, boste videli, kako lepa, sijoča in zdrava bo videti vaša koža.
{embed_youtube}https://youtu.be/cRKKuGpmmxI{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta