(INTERVJU) Jan Polanc: Za Tadeja se ve, da je klasa zase

Uroš Gramc
14.06.2021 09:45
Najzvestejši zaveznik zmagovalca je zadovoljen, da so vsi opravili, kar se je od njih pričakovalo
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Stari znanec domače pentlje je že osmič nastopil, a najboljši je bil, še preden se je podal v profesionalne vode - ko je vrtel pedala za ljubljanski Rog. Kranjčan Jan Polanc je takrat dvakrat osvojil belo majico, ko je leta 2013 dirka po Sloveniji zadnjič obiskala znameniti Vršič, je bil tam in skupno drugi. Je pa od takrat dobil bolj malo priložnosti, da dirka za svoj rezultat, ali pa je prišel z Gira, kjer je osvojil dve od svojih treh profesionalnih zmag, in plačal davek utrujenosti.

Zadnja leta najtesnejši zaveznik Tadeja Pogačarja zadovoljstvo meri po uspehu ekipe in Emiratom je tokrat šlo kot po maslu. V ključnih etapah je bil, kjer je moral biti, da je zavaroval hrbet svojega kapetana. Opravil je veliko delo, ko je odbijal napade tekmecev, predvsem Jana Tratnika in Mateja Mohoriča. Na koncu pa je vseeno končal v deseterici. Na Sveto goro je prisopihal, vendar si je hitro opomogel. "Zagotovo sem zadovoljen z delom, ki smo ga opravili. Cilj ekipe je bil, da se zmaga na tej dirki, poskusi dobiti etapi, ki sta nam bili najbolj pisani na kožo. Opravil sem svoje delo, pomagal sem drugim, tako kot vedno," nam je povedal 29-letni Polanc.

Pot do slavja je bila videti preprosta, zmeraj ste bili trije, štirje kolesarji Emiratov okrog Pogačarja. Zmaga niti v enem trenutku ni bila ogrožena.

"Mislim, da smo imeli dirko pod kontrolo, za Tadeja se ve, da je klasa zase. Ostali smo pa prav tako dokazali, da smo dobro pripravljeni. Za Diega Ulissija se je vedelo, da bo dober, ker z Gira vedno pride v takšnem stanju. Bolj je bilo vprašanje za naju z Rafalom Majko, da vidiva, kje sva, ker nisva dirkala že od sredine aprila."

Kranjčan je bil vso dirko, kjer mu je mesto. 
Andrej Petelinsek

Koliko je bila ta dirka lahko test, v kako dobri formi ste, glede na to, da konkurenca ni bila tako močna, kot bo v Franciji? Le štiri ekipe so bile iz svetovne serije, vi pa ste imeli močno zasedbo za gorske etape.

"Če gledamo samo prisotne ekipe, morda res ni bilo največjih zvezdnikov, ko pa gledamo številke na števcih, vseeno obračamo s takšno močno kot na največjih dirkah. Mislim, da je moja pripravljenost že na dokaj visokem nivoju, zelo je podobna kot pred Tourom lani."

Kakšen je bil občutek voziti po domačih cestah in pred domačimi navijači?

"Super, res enkratno. Na vseh etapah je bilo veliko ljudi, ampak na Sveto goro je bilo še posebej številno. Toda to je bila kraljevska etapa in še v soboto je bila na sporedu, marsikdo si je vzel čas in prišel pogledat. Zelo lepo je tudi videti, da je Slovencem prešlo v navado, da vsak prinese še zastavo, to naredi še bolj posebno vzdušje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta