(NAPOVED) Mojca Možič o sinu Roku: "Govoril mi je, da je treba trenirati takrat, ko drugi počivajo"

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
13.05.2021 12:00
"Roku ni bilo nič pretežko. Včasih sem mu svetovala, naj malo več počiva, a me ni uslišal," o sinu odbojkarju med drugim pove mati Mojca Možič.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Družina Možič iz Maribora je ena najbolj znanih športnih družin v štajerski prestolnici in bržčas tudi ena izmed najbolj uspešnih. Peter in Mojca sta bila odlična odbojkarja, sin Rok v tem akademskem športu ne gre samo po njunih stopinjah, z nadarjenostjo in igrami, ki jih je prikazoval v minulem državnem prvenstvu, ju je že krepko prerasel.

Gre mu veliko zaslug, da se je po 1993. naslov državnega prvaka spet vrnil v Maribor. Po peti finalni tekmi državnega prvenstva, v kateri je mariborska ekipa 26. aprila v dvorani Tabor s 3:2 na kolena spravila serijske državne prvake, odbojkarje ljubljanskega ACH Volleyja, in s skupnim rezultatom 3:2 v zmagah osvojila naslov prvaka, je 19-letni in 201 centimeter visoki odbojkar doživel vrhunec na kratki športni poti. Po tekmi je v objem najprej skočil soigralcem in strokovnemu vodstvu, nato pa še očetu in mami, ki sta njegova športna vzornika in tudi najbolj goreča navijača.

Intervju z Rokovima staršema Mojco in Petrom Možič si preberite v jutrišnji izdaji Večera v nedeljo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta