Obisk policije pri Bahrainu, Mohorič razočaran: "Sem pa tudi vesel, da so nas preiskali, ker nimajo kaj najti"

šr
15.07.2021 07:45
Francoska policija je odprla preiskavo s sumom na doping pri močno slovensko obarvanem moštvu na dirki po Franciji - Bahrain Victoriusu - in v sredo zvečer prečesala njihov hotel v Pauu, vozila ter osebno imetje članov moštva, tudi kolesarjev, jim odnesla telefone in računalnike. Ob tem niso pridržali nobenega člana bahrajnske ekipe.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

"Nič posebnega, imeli smo obisk policije, zahtevali so dokumente o treningih kolesarjev, preiskali avtobus in to je to. Eno uro so motili kolesarje in na koncu rekli hvala lepa. Niso nam povedali za razloge, to bomo izvedeli od naših odvetnikov," je za portal Cyclingnews dejal šef moštva Milan Eržen.

Milan Eržen
Igor Napast
REUTERS

Da nimajo česa skrivati, je izjavil tudi Matej Mohorič. "Zelo pozno, okrog devetih smo prispeli v hotel in naenkrat je kar mrgolelo policistov. Nič niso spraševali, le preiskali so prtljago. Nič niso našli, ker nič nimamo. Mi je pa malo čudno, ker kot kolesar nisem bil nikoli blizu dopinga," je povedal Gorenjec in še dodal, da so ostali brez masaže in večerje. "Jedli smo v sobah, samo prigrizke, ampak kaj lahko storiš? To je dirka po Franciji. Če moramo nekaj dokazati, bomo dokazali. Vseeno nam je." Mohorič je še povedal, da so odločeni pokazati, česa so zmožni na cesti, in da bodo v zadnji gorski etapi "leteli".

EPA

In on tudi je (kot Wouter Poels, ki je sicer izgubil pikčasto majico proti Pogačarju), že od starta se je pognal v pobeg, bil v njem skoraj 100 kilometrov, preden je omagal na Tourmalet. "Nismo sicer najboljši, toda še vedno včasih posegamo po vrhu in tudi danes smo. Jaz sem bil odločen, da dam vse od sebe, da pokažem vsem, koliko veljam kot kolesar," je za TV Slovenija povedal Mohorič. In dodal, da vsak dan ne gre na polno: "Ampak ko grem, lahko tudi zmagam. In to ni kar tako, da bi vzel čudežno tabletko in bil kar boljši, ampak je plod trega dela in dolgih let odrekanja ter treninga. Po eni strani sem razočaran, po drugi vesel, da so nas preiskali. Vem, da nimajo kaj najti. Upam, da bo zdaj jasno, da dejansko spadamo med najboljše ekipe na svetu in da ni nepravilnosti."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta