Oče Novaka Đokovića je moral Srbom pojasniti, zakaj sin navija za Hrvaško

M.R.
29.05.2019 10:07

Oče srbskega teniškega igralca Novaka Đokovića, ki je trenutno številka ena na svetu, je pojasnil, zakaj njegov sin navija za Hrvaško. Novak Đoković je namreč pred začetkom turnirja Roland Garros v intervjuju povedal, da podpira hrvaške športnike. In del srbske javnosti mu to zameri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srđan Đoković
Profimedia

"Določenim ljudem ne odgovarjata mir in spoštovanje, ampak nenehno stanje konflikta. To je vse, kar lahko povem na to temo," je povedal Novak Đoković. Njegov oče Srđan pa je med gostovanjem na srbski nacionalni televiziji moral pojasniti, kaj je sin s tem mislil. 
"Novak je nekdo, ki predstavlja Srbijo in Srbe, kakršni so, ne pa kot genociden narod, kot nas nekateri na zahodu skušajo predstaviti," je povedal. "To je domača vzgoja. Uspešne družbe ne more biti brez uspešne družine. Nam so rušili družino in zato se nam dogaja toliko slabega," je povedal oče. 
Nato pa je odgovoril, zakaj naj bi bila težava, če njegov sin navija za Hrvaško: "Pa saj so naši sosedje. Nogometaši hrvaške nogometne reprezentance so njegovi prijatelji. On je navijal za svoje prijatelje. Končati moramo te prepire," je povedal Srđan Đoković. 
In v nadaljevanju pojasnil, da je njegov sin pred leti, ko so poplave zajele celoten Balkan, pomagal tako Srbiji kot tudi BiH in Hrvaški. "To je zanj bila in ostala ena država in en narod. Ne moremo se obnašati drugače," je še pojasnjeval Novakov oče. 
"Ko se je ženil, je prišel k meni in rekel: 'Oče, poročil se bom. Poroka bo na Svetem Stefanu. (Črna gora, op. a.)' Pa mu rečem, zakaj sin na Svetem Stefanu. Tvoje mesto je Beograd, tvoja država je Srbija. On pa mi je odgovoril: 'Prosim? Mi nisi celo življenje govoril, da je to ena država in en narod?'," se še spominja Srđan. 
"Imeli smo srečo živeti v veliki, prelepi Jugoslaviji. Bili smo priznani po vsem svetu. Naš rdeči potni list je bil fantastično priznan po vsem svetu. Temu zdaj ni več tako, zdaj smo se razdelili na nekaj manjših državic, ki jih nihče ne pozna, niti nam ne namenja pozornosti. Edini način, da se vrnemo na prestol, je, da se združimo," je zaključil oče prvega igralca sveta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta