Pogačar zanesljivo ubranil napade tekmecev, etapa ubežniku Kussu

K. Š., STA
11.07.2021 17:53
Ameriški kolesar Sepp Kuss je zmagovalec 15. etape dirke po Franciji od Cereta do Andorre la Velle, potem ko je bil najhitrejši med ubežniki. V glavnini je vse napade odbil slovenski as Tadej Pogačar. Prednost v skupnem seštevku je lanski zmagovalec Toura znova povišal na 5:18 minute.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Po enodnevnem "premoru" je njegov najbližji zasledovalec vnovič Kolumbijec Rigoberto Uran (EF Education-Nippo). Pogačar (UAE Team Emirates) ima pred Uranom takšno prednost, kot jo je imel pred Kolumbijcem že po koncu devete etape, je pa z drugega mesta v generalni razvrstitvi po lestvici navzdol zdrsnil Francoz Guillaume Martin (Cofidis).

Slednji je na spustu v močnem vetru v prsi po najvišji točki Toura (2408 m, Port d' Envalira) izgubil stik s favoriti ter mesta pri vrhu skupnega seštevka prepustil močnejšim kolesarjem.

Tretji je tako znova Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) s 5:32 minute zaostanka za slovenskim asom, še sekundo več pa zaostaja Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers). Vsi štirje vodilni so bili danes spet najmočnejši, a se ob napadih niso mogli znebiti drug drugega.

V skupini ubežnikov se je na zadnjem vzponu tekmecem odpeljal Kuss (Jumbo-Visma), ki je nato zdržal tudi na spustu in v cilju prehitel Španca Alejandra Valverdeja (Movistar), ki je želel postati najstarejši zmagovalec etapne zmage na Touru z 41 leti in 77 dnevi. Tretji je bil Nizozemec Wout Poels (Bahrain Victorious).

V ponedeljek bo na Touru prost dan, v torek pa bo na vrsti razgibana 16. etapa od El Pas de la Case do Saint-Gaudensa (169 km) s štirimi kategoriziranimi vzponi v Pirenejih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta