(POGOVOR) Blaž Rola moral v karanteno. Kaj je pokazal test za koronavirus?

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
02.07.2020 07:01

Ptujski teniški igralec po turnirju v Beogradu uživa v krogu družine in vzdržuje telesno pripravljenost

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ta konec tedna je Blaž Rola nameraval igrati v Ljudskem vrtu.
Igor Napast

Nisem pozitiven na testu za covid-19," je kakor iz topa na naše vprašanje o počutju odgovoril slovenski teniški igralec Blaž Rola. "Sem pa v 14-dnevni karanteni," je dodal. Igral je na prvenstvu vzhodne Evrope na igriščih Olimpa v Beogradu, ki ga je organiziral nekdanji srbski reprezentant Janko Tipsarević. Na njem je v osmih skupinah nastopilo 32 tenisačev. Rola je v prvem tednu igral štiri dvoboje, v treh je zmagal, v drugem tednu, ko je že odpadlo osem igralcev, je na treh dvakrat zmagal in si priigral napredovanje. Toda od prejšnjega četrtka ni več stopil na igrišče.

Sosednji turnir kot opozorilo

Ptujčan komaj čaka, da bo spet prijel za lopar.
Igor Napast

Soigralcem ni mogel pomagati

Kljub karanteni uživa v krogu najbližjih. "Za mano so štirje dnevi, počutje je v redu, najbolj sem zadovoljen, da sem z Vaneso in Izabelo. Ne lenarim, kondicijski trenerji so mi pripravili program in tako se najmanj dvakrat na dan potim v kleti ali na terasi. Žal ne morem vzeti v roko loparja. Da bi žogico nabijal v stene stanovanja, ne bi bilo dobro. Težko čakam konec karantene, ko bom lahko stopil na igrišče in spet normalno treniral. Rad bi se vrnil v Beograd in nadaljeval turnir. Upam, da bo koronavirus pojenjal, da se bodo ukrepi sprostili in da ga bomo odigrali do konca," je optimist Rola, ki mu med karanteno ni dolgčas. "Dneve si uredimo tako, da smo sproščeni, da se dogaja kaj zanimivega, tudi po televiziji spremljamo privlačne oddaje. Razveselil sem se uspeha moške ekipe TK Terme Ptuj, ki je postala državni podprvak. Žal soigralcem nisem mogel pomagati, sem jim pa že čestital. V ptujskem klubu je delo zastavljeno organizirano in strokovno in plodovi so vidni."

Vid Ponikvar/Sportida
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta