Primož Roglič: Ne moreš vedeti, kako si močan, ko treniraš sam

U.G.
24.06.2021 12:21
Slovenski superzvezdnik je razkril pričakovanja pred dirko po Franciji, ki se prične čez dva dneva.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Kolesarji in njihova moštva so že prispela v Brest, kjer bo v soboto start 108. dirke po Franciji. Primož Roglič, ki dva meseca ni dirkal in se je v miru pripravljal na vrhunec sezone, je predstavil svoja pričakovanja novinarjem. "Res je, da sem letos ubral nekoliko drugačen pristop. Ampak saj sem nekaj podobnega že storil, ko sem nastopil na Giru in potem na Vuelti," je spomnil na leto 2019, ki je bilo zanj in za slovensko kolesarstvo izjemno uspešno, celo zgodovinsko. Najprej s tretjim mestom v Italiji in nato z zmago v Španiji, oboje sta bila velika mejnika. 

"Običajno sem dobro počutim, ko pridem z višinskih priprav, sem v dobri formi. Zaupam si in zdaj bomo videli, kako nam bo šlo," je dejal eden glavnih favoritov za končno slavje v Parizu. Manj sreče je imel eden njegovih glavnih pomočnikov v ravninskih etapah Wout van Aert, ki je med pripravami zbolel in se poškodoval, vendar je dobro formo potrdil z naslovom belgijskega prvaka. Manjkal bo tudi Tom Dumoulin, ki se je sicer po prekinitvi kariere že vrnil v karavano in postal nizozemski prvak v kronometru. Roglič pa je svoj dres državnega prvaka predal brez boja Mateju Mohoriču.

Epa

Bodo pa v Franciji ob njem zagotovo med ključnimi pomočniku spet Sepp Kuss, Tony Martin, Steven Kruijswijk, Robert Gesink, izjemno velik napredek je spomladi prikazal mladi Jonas Vingegaard. "Nastopili bomo s super moštvom, vsi smo pripravljeni. Imamo močne fante, verjamem vanje. Hočem, da vsi pokažemo največ, kar znamo," je povedal Zasavec, ki bo te fante tudi močno potreboval, saj so njegovi glavni konkurenti naredili velik napredek v primerjavi z lanskim letom. Moštvo Emiratov Tadeja Pogačarja se je močno okrepilo, britanski Ineos se je dvignil iz pepela in zmagoval na zadnjih dirkah. 

Saso Bizjak
Saso Bizjak

Poleg gorskih etap bosta letos pomembno vlogo odigrala kronometra, ob tistem v 5. etapi še bolj na predzadnji dan dirke. Roglič še ni pozabil, kar se mu je zgodilo lani, ko mu je Pogačar izpred nosa odnesel že skoraj osvojeno rumeno majico. "Ogledali smo si oba kronometra. Ob koncu dirke bomo videli, kako odločilna bosta. Lani smo videli, da se lahko takrat zgodijo ključne stvari in ustvarijo velike razlike. S tem v mislih smo trenirali kronometer, vložili smo veliko truda. Ampak ne moreš vedeti, kako si močan, ko treniraš sam," je sklenil Primož Roglič. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta