Super Bowl: Šov in biznis, še najmanj zgolj šport

Miha Dajčman Miha Dajčman
31.01.2020 20:03

V noči na ponedeljek se bo v Miamiju zgodil eden najbolj gledanih športnih dogodkov na svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shakira in Jennifer Lopez bosta zabavali milijone pred televizijskimi zasloni.
REUTERS

V ponedeljek zjutraj bo znano, katera ekipa je bila najuspešnejša v jubilejni stoti sezoni ameriške nogometne lige NFL, 54. bo zmagovalca dal Super Bowl, ki je vse prej kot samo športni dogodek. Za Lombardijev pokal se bosta pomerili ekipi San Francisco 49ers in Kansas City Chiefs. Obračun na Hard Rock Stadiumu v Miamiju, kjer pričakujejo več kot 65.000 gledalcev, se bo začel pol ure čez polnoč po slovenskem času. Miami bo finale gostil enajstič, kar je največ. Kansas se bo boril za drugi naslov, pred 50 leti je premagal Minnesoto, San Francisco bi s šestim izenačil rekord ekip New England Patriots in Pittsburgh Steelers. San Francisco je bil nazadnje prvak pred 26 leti, pred osmimi ga je v finalu premagal Baltimore.

Trener Kansasa, 61-letni Andy Reid, bo drugič vodil ekipo na Super Bowlu, leta 2004 je s Philadelphio izgubil proti New Englandu. Na nasprotni klopi bo prvič v finalu 21 let mlajši Kyle Shanahan, sin Mika Shanahana, ki je Denver v letih 1997 in 1998 povedel do dveh naslovov. Prvič se bo zgodilo, da sta v finalu ekipi vodila oče in sin. Stavnice več možnosti dajejo Kansasu, a velikih razlik ni (2:1,8). Prvič se bo zgodilo, da bo ena od omenjenih ekip izgubila v barvni kombinaciji dresa, ki so jo izbrali za finale. Gostitelj bo igral v rdečih majicah in belih hlačah (v tej kombinaciji so zmagali), gosti so izbrali belo-zlato opravo, v kateri so slavili dvakrat.

Shakira in Jennifer Lopez bosta zabavali milijone pred televizijskimi zasloni.
REUTERS
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta