Tour: Roglič presenečen, a se še kar počuti usrano

Primož Roglič še ni odpisan in je spet z najboljšimi, Jumbo Visma pa lahko napada z več orožji
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Števec bi lahko kazal boljše cifre, toda Zasavec se ne sekira, ravno nasprotno, vse boljše volje je. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinsek

Ne le moštvo Emiratov, tudi Jumbo Visma je praznovala, Primož Roglič je se vrnil med najboljše. S sedmim časom kronometra in 44 sekundami zaostanka za Tadejem Pogačarjem je prehitel kar polovico neposrednih konkurentov in se prebil v deseterico. "Dal sem čisto vse od sebe in upam, da me Wout (van Aert, op.p.) ne potisne izven časovnega limita," je dobro razpoložen v cilju zabaval novinarje. Seveda je bil daleč od zapore, ki bi mu preprečila nadaljevanje dirke, a ni bil njegov moštveni kolega tisti, ki je postavil mejnik. No, ko je prečkal ciljno črto, niti ni mogel vedeti, kdo ga bo, a saj niti važno, glavno je, da je dokazal, da lahko vozi z najboljšimi. Pa še smeji se.

"Seveda se, čeprav se počutim usrano. Ampak je boljše kot po nesreči," je povedal Zasavec. In kako je bolečino obladoval med vožnjo? "Kronometer je vedno boleč. Najtežje je bilo, ker sem pogrešal nekaj moči. Kljub temu sem izjemno ponosen na svojo vožnjo, zadovoljen, tudi presenečen. Boril se bom do konca. Dokler sem tu, ostaja upanje, zagotovo bodo prišli boljši časi." Že zdaj so, v primerjati s tremi dnevi nazaj. "Definitivno bi imel višje cilje, če bi se boljše počutil, če bi lahko pritiskal z malo več vati, ampak nisem se sekiral. Šel sem na vse od kilometra nič in na koncu nimam česa za obžalovati," je povedal 31-letni Kisovčan. Z optimizmom zre proti naslednjim etapam. Odrgnine se mu celijo, se pa največje rane skrivajo pod povrhnjico in pod dresom. "Koža nikoli ni bila problem, bolj so rit in mišice od udarca. Upam, da bo čimprej v redu."

S kronometrsko predstavo je Roglič ne le ostal v dirki in se vnovič prebil v deseterico, ampak tudi ostaja kapetan nizozemskega moštva, čeprav je trenutno boljši Jonas Vingegaard. Včeraj je bil 23-letni Danec presenetljivo tretji, celo za mesto boljši od razočaranega van Aerta, in je naredil največji skok v zgornjem delu razpredelnice. Povzpel se je za 15 mest na osmo in je pet sekund pred Rogličem. "Želel sem poskusiti za trening, ker hočem biti nekoč dober v skupnem seštevku, toda moja vloga v ekipi se nič ne spremeni. Še vedno sem tu, da pomagam Primožu in se učim za prihodnost. Primož ima vso mojo podporo," je pribil Vingegaard.

Športni direktor ekipe Grischa Niermann je potrdil ta ustroj. "Odlična vožnja Vingegaarda ne spremeni ekipne taktike. Primož ostaja številka ena!" Daje pa uspeh mladega Danca več manevrskega prostora Nizozemcem, ko bodo kovali načrt za napad na Pogačarja. Na dirki po Baskiji se je dvojec uspešno zoperstavil Emiratom in jih premagal, trenutno so edini, ki imajo v deseterici dva kolesarja. Je pa bilo pri Niermannu še vedno zaznati grenak priokus zaradi poškodbe Slovenca: "Malo smo presenečeni, da je tako dobro opravil s kronometrom, pričakovali smo slabše, po drugi strani pa je težko sprejeti, da ni boljše zaradi padca. Ampak to je kolesarstvo, to je življenje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta