(FOTO) Zvezdnik, ki se ga je Hollywood odrekel, v Zagrebu obiskal Tuđmanov grob in se dogovoril za vlogo

D.Ži
05.01.2022 09:45

Kot kaže, bo razvpiti Kevin Spacey v novem filmu Jakova Sedlarja upodobil pokojnega prvega hrvaškega predsednika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Slavni hollywoodski igralec Kevin Spacey je trenutno na Hrvaškem. Prispel je na silvestrovo s prav posebnim namenom. Poslovno. Povod za zvezdnikov prihod so bili dogovori o novem projektu režiserja Jakova Sedlarja, v čigar filmu naj bi Spacey upodobil prvega hrvaškega predsednika Franja Tuđmana.

Igralca so fotografi prestregli na zagrebškem pokopališču Mirogoj, kjer je v spremstvu Sedlarja in snemalne ekipe obiskal Tuđmanov grob. Zaenkrat je znano le, da se bo film, v katerem naj bi Spacey igral pokojnega predsednika Hrvaške, ukvarjal z razvpito vojaško operacijo Nevihta, ni pa še znano, kdaj se bo snemanje filma začelo, niti kdaj naj bi končni izdelek prišel v kinematografe.

Ob prihodu v Zagreb je hollywoodski igralec z režiserjem obiskal središče mesta, bila sta na sejmu ulične prehrane Fuliranje, ogledala sta si zagrebško katedralo, njegova posebna želja pa je bila ogled Hrvaškega narodnega gledališča. Zagreb mu je bil po besedah ​​režiserja Sedlarja zelo všeč, piše Dnevnik.hr. 

Bili so časi, ko je svetovna javnost Spaceyju ploskala glasneje kot danes, saj je njegov ugled in priljubljenost močno načela vpletenost v niz spolnih škandalov. Zaradi številnih pretresljivih očitkov so ga odslovili iz Netflixove uspešnice Hiša kart. Osem sodelavcev te serije je namreč trdilo, da se je do njih neprimerno obnašal, molčali pa so, dokler jih odmevna izjava Anthonyja Rappa ni spodbudila, da z javnostjo delijo tudi svoje zgodbe. Razgovorili so se o tem, da jih je igralec večkrat poskušal poljubiti in otipavati. Malo zatem so Spaceyja odpustili.

Dvakratni oskarjevec je bil izključen tudi iz filma Ves denar sveta, zamenjal ga je Christopher Plummer. Spaceyja so obtožili kar trinajstih spolnih napadov in moral je plačati skoraj 31 milijonov dolarjev odškodnine produkcijski hiši, ki stoji za Hišo kart. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta