Po dolgi borbi z boleznijo je v 77. letu starosti umrl igralec Mustafa Nadarević

M.D., STA
22.11.2020 16:25
Pred tedni je zapustil bolnišnico in bil v oskrbi na domu v Zagrebu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mustafa Nadarević.
Profimedia

Bošnjaški igralec Mustafa Nadarević je po dolgi borbi z boleznijo umrl v 77. letu starosti , poroča Radio Sarajevo. V začetku leta je Nadarević javnosti razkril, da ima pljučnega raka. Pred dnevi so njegovi prijatelji za Dnevni avaz razkrili, da je zapustil bolnišnico ter da se počuti bolje, a da doma v Zagrebu ne zapušča zaradi pandemije.

"Ko sem spoznal, da je bolezen del življenja, sem jo sprejel. Če nekaj sprejmeš z ljubeznijo, lahko premagaš tudi hudo bolezen," je igralec dejal ob razkritju bolezni in ljudi opozoril, kako pomembno je pravi čas obiskati zdravnika: "Ne bodite primitivni, kot sem jaz, ne bojte se zdravnikov. Če te pregledajo še pravi čas, imaš večje možnosti za ozdravitev."

Profimedia

Priljubljen igralec se je rodil v Banja Luki leta 1943, igralsko kariero je začel v Zagrebškem gledališču mladih, leta 1969 pa je postal del Drame v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu.

Zaslovel je z vlogo v filmu Oče na službenem potovanju Emirja Kusturice, ki je izšel leta 1985 ter v filmih Že videno, Nikogaršnja zemlja in Glembajevi, gledalci pred malimi ekrani je osvojil z vlogo Izeta Fazilinovića v seriji Nor, zbegan, normalen. Igral je tudi v slovenskih filmih Čefurji raus! in Piran-Pirano.

Za svoje delo je dobil številne nagrade in priznanja, tudi hrvaško državno nagrado Vladimirja Nazorja za življenjsko delo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta