Poslednje zlato dekle je odšlo: Umrla je legendarna Betty White

D.Ži, STA
31.12.2021 20:48

Ena najbolj priljubljenih igralk na svetu se je poslovila nekaj dni pred svojim 100. rojstnim dnevom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Poslovila se je ena najbolj priljubljenih in nepozabnih igralk v zgodovini televizije. V 100. letu starosti je umrla ikonična Betty White, znana po vlogi prikupno trapaste Rose v kultni seriji Zlata dekleta. Portal TMZ poroča, da je umrla danes zjutraj v svojem domu.

Reuters

Čeprav bo v spominu generacij ostala po vlogi v Zlatih dekletih, pa je nanizala kar nekaj odmevnih vlog v serijah in filmih.  Stotica ji je ušla le za las, saj bi 17. januarja praznovala svoj 100. rojstni dan. Jubilej so nameravali počastiti s projekcijo dokumentarnega filma Betty White: 100 Years Young — A Birthday Celebration.

Reuters

Milijoni oboževalcev po svetu se bodo njenega dolgega življenja, prežetega z izjemnim smislom za humor in samoironijo še dolgo spominjali.

Whitova, rojena leta 1922 v ameriški zvezni državi Illinois, je najbolj znana po vlogi naivne vdove Rose Nylund v seriji o štirih starejših damah v skupnem gospodinjstvu Zlata dekleta. V ZDA so jo začeli predvajati leta 1985.

Toda kariero je začela že veliko pred tem. Takoj po koncu srednje šole je v poznih 30. in 40. letih prejšnjega stoletja dobila prve vloge na televiziji in v gledališču, pozneje je nastopala predvsem v pogovornih oddajah. Tudi po koncu snemanja serije Zlata dekleta je še dobivala filmske in televizijske vloge.

Whitova, ki je bila trikrat poročena in ni imela otrok, je delala tudi kot producentka. Za svoje delo je prejela pet nagrad emmy ter številna druga priznanja, vpisana je tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Njene tri kolegice iz serije Zlata dekleta so medtem že umrle: Estelle Getty leta 2008 v starosti 84 let, leto pozneje Beatrice Arthur v starosti 86 let in junija 2010 v starosti 76 let Rue McClanahan.

Za darilo za stoti rojstni dan 17. januarja bi morala dobiti svojo lastno televizijsko oddajo. V njej bi ji morali čestitati zvezdniki, kot so Ryan Reynolds, Robert Redford in Jennifer Love Hewitt, so poročali ameriški mediji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta