(VIDEO) Na 40. Melodijah morja in sonca slavila Tatjana Mihelj s Plesom v dežju

Denis Živčec Denis Živčec
10.07.2021 23:00
Jubilejni festival, ki se je vrnil po dveh letih, se je v skoraj polnem Avditoriju razpletel z izenačenjem, a so odločili glasovi strokovne žirije.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tatjana Mihelj je pometla s konkurenco in postala velika zmagovalka večera. 
Aleš Rosa

Kot bi se vmes nič ne zgodilo. Tako pomirjajoč je bil pogled na skoraj poln portoroški Avditorij, v katerem so PCT gledalci in nastopajoči prebudili Melodije morja in sonca. Štiridesete. Po kar dveh letih čakanja. Več kot 700 skladb se je skozi leta nabralo v zakladnici festivala, tokrat so dodali novih dvanajst. Ali je med njimi tudi kakšna potencialna poletna uspešnica, pa bomo še videli. Tudi za voditelja je bilo jubilejno, saj sta Lorella Flego in Mario Galunič tokrat gledalce skozi prireditev skupaj peljala desetič. Deset let brezkompromisnega laskanja in belih oblačil.

Lorella Flego in Mario Galunič sta odvodila svoje desete Melodije morja in sonca. Tudi tokrat nista skoparila s komplimenti. 
Aleš Rosa

On pravi, da je ona njegov talisman, ona pa, da jo nanj vežejo čudoviti spomini. Z leti sta res postala neločljiv del festivala. Flegova je letos presenetila tudi z nekaj zelo drznimi dekolteji in rdečo obleko, ki je zamenjala njeno tradicionalno belino. 

Večer je odprla zadnja zmagovalka festivala Tinkara Kovač, ki se je tokrat povezala s tandemom 2 B.

Zmagovalna skladba 40. Melodij morja in sonca je postala Ples v dežju, ki jo je odpela Tatjana Mihelj. Bila je izenačena z Evo Boto, a prejela več točk strokovne žirije, kar je odločilo. Obe sta zbrali 27 točk. 

Aleš Rosa

Skladba Ples v dežju je prejela tudi nagrado žirije za izvedbo pesmi in najboljšo glasbo, Žiga Pirnat pa je prejel nagrado za najboljše besedilo. Saša Lešnjek je postala najbolj obetavna izvajalka.

Eva Boto je v zadnjih dneh povedala, da je zmaga na MMS njena velika želja, saj gre za edini festival, ki ga še ni osvojila. A se ji je za las izmuznil tudi letos. 

Za veliko nagrado MMS v vrednosti 3000 evrov se je potegovalo 12 skladb. Podelili so tudi nagrade za besedilo, glasbo in izvedbo ter nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega avtorja oziroma izvajalca.

Prva sta se občinstvu predstavila Samuel Lucas in Maja Založnik, ki sta prepevala skladbo Kdo smo?, z raznolikim naborom pesmi pa so jima sledili Boštjan Pertinač, Eva Boto, Gal Gjurin in Manca Fekonja, skupini Gedore in Platana, Rok Ferengja in Erosi, Saša Lešnjek, Sebastian, Tatjana Mihelj, Teo Collori in Franco Ceroici ter Tomaž Hostnik.

Zaradi negotovih epidemioloških razmer letos pri glasovanju ni sodelovalo občinstvo v amfiteatru Avditorija, pač pa je zmagovalce določilo glasovanje strokovne žirije, glasovanje izbranih radijskih postaj in telefonsko glasovanje. 

Organizatorji so letos ponovno vpeljali denarne nagrade za najboljše besedilo, glasbo in izvedbo, z nagrado Danila Kocjančiča pa bodo zmagovalcu v sodelovanju z Radiem Koper omogočili snemanje skladne v studiu Hendrix. Jubilejno izvedbo so opolnoči v Portorožu kronali z ognjemetom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta