(FOTO) Pikin festival v Velenju: majhno, a vseeno pikčasto

Rozmari Petek Rozmari Petek
26.09.2020 15:19

Ne le korona, še slaba napoved vremena je zagodla organizatorjem, tako so koncerte vseeno morali izpeljati v dvoranah; na Titovem trgu se dogaja!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pikin festival 2020 
Rozmari Petek

Letošnja "velenjska Pika" sredi mesta poteka malce drugače kot običajno. Še vedno je povsod videti Pikine miličnike, le da so se jim tokrat pridružili še "občinski", ki nadzorujejo in opominjajo obiskovalce, da se držijo pravil obnašanja v času korone. Tako morajo obiskovalci nositi maske, delavnice so organizirane individualno, pri vsaki menjavi sedeže in mize razkužijo, in podobno. A veselje malih Pik in Gusarjev ni nič manjše. Tradicionalno so tako mesto preplavila "odštekano" oblečena dekletca s spletenimi kitami ali čopki in s pegicami na obrazu, fantje pa so si po gusarsko zakrili oko.

Rozmari Petek

"Improviziramo," z eno besedo pikaste dogodke, ki so kljub času, v katerem smo, vseeno zelo pestri, komentira Barbara Pokorny iz Festivala Velenje. "Tako smo vseeno uspeli izpeljati veliki Pikin prihod, na Titovem trgu otroci ustvarjajo, le koncerte, katere smo sprva nameravali imeti na prostem, smo zaradi slabe napovedi vremena prestavili v dvorane ter s tem omejili število obiskovalcev. Jih pa zato, koncerte namreč, letos ponavljamo," opisuje sogovornica. Danes je sicer v Velenju vseeno sijalo sonce, a zaradi odredb NIJZ niso več mogli spreminjati lokacije, dodaja.

Pikin festival 2020: za vstop na delavnice je bilo treba tokrat malce čakati 
Rozmari Petek

​Pikin festival bo velenjski utrip oblikoval še jutri, v nedeljo, naslednje leto pa upajo, da bodo lahko zaradi novega prireditvenega prostora z odrom ob Velenjskem jezeru, nekdanjem prizorišču Pikinega festivala, pripravili še večji festival, ki bo spet razveseljeval otroke od blizu in daleč.

Pikin festival 2020: letos se je prvič zgodilo, da vsi niso mogli prisluhniti koncertom. Chale Sale je bil povsem razgrabljen. 
Rozmari Petek
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta