Poslovil se je Miša Aleksić, ustanovni član Ribje Čorbe

K. Š.
29.11.2020 15:26
Iz Beograda prihaja žalostna novica. Umrl je Miša Aleksić, basist in ustanovni član Riblje Čorbe.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Youtube

Aleksić je v 67. letu starosti preminil zaradi koronavirusa. Bil je na zdravljenju v bolnišnici, njegovo stanje pa se je hitro in vztrajno slabšalo, zato so ga morali premestiti na respirator. 

Njegova hči Mina Aleksić je na družbenem omrežju še pred dnevi zapisala: "Moj Miša je zbolel za covidom, že tretji dan je priklopljen na respirator. Vsaka ura je borba za življenje, kot tudi moja in mamina zanj. Miša bi želel, da vsi, ki so mu blizu, vedo, da je lev in borec. Želela bi, da so vsi, ki ga imajo radi in ga spoštujejo kot mojstra rocka, te dni z njim in da verjamejo, da bomo premagali kovid."

Umrl je danes zjutraj, poročajo srbski mediji.

Miša je bil v bendu zadolžen za poslovne odločitve, bil je soavtor mnogih znanih skladb benda, kot so Amsterdam, Ostaću slobodan, Prevara, Ostani djubre do kraja in drugih. Skladbe je pisal tudi za druge izvajalce, prav tako pa se je večkrat podpisal kot producent za bende kot so Minđušari, Run Go in Ratnici podzemlja. 

"Zjutraj je umrl moj brat Miša. Boril se je kot lev do zadnjega diha. 42 let sva igrala skupaj in ne morem si predstavljati, da ga ni več. 42 let se nisva nikoli grdo pogledala, kaj šele skregala. Ne morem si zamisliti, da bi imel koncert brez njega. Dogovorila sva se, da bova umrla na odru, a on je pohitel. Brat, hvala ti za vse," je na Facebooku Riblje čorbe zapisal vokalist Bora Đorđević.

Na njegovo smrt pa so se odzvali tudi nekateri glasbeni prijatelji, poroča 24ur. "Pred nekaj minutami sem izvedel, da je umrl moj prijatelj. Grozno mi je, ker je odšel eden mojih najboljših prijateljev, to je vse, kar lahko rečem," je za Nova.rs izjavil Momčilo Bajagić - Bajaga, ki je bil tudi njegova poročna priča. 

"Zelo mi je težko, z njim sem začel delati že pred Ribljo čorbo, poznala sva se 45 let, bil mi je kot brat, ki sem ga zdaj izgubil," je povedal bobnar zasedbe Miroslav Milatović Vicko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta