(VIDEO) Izjemno težki časi: Slovenski pevec je pijan samemu sebi 'na črno' pripravil koncert

D.Ži
06.12.2020 08:07
Vse prej kot lahko leto se počasi izteka, in marsikomu se je v prsih nabralo veliko tesnobe. Prve snežinke lahko v letu brez koncertov in druženj v nas prebudijo tudi globoko žalost. In o tem v svoji izjemno lepi novi zimski skladbi Snežinki poje postavni Žan Serčič, s katerim smo ob premieri zelo sporočilnega spota na kratko poklepetali.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Youtube

"Se spomniš, tistega decembra …" zapojete v novi skladbi, ki jo te dni predstavljate svojim oboževalcem. Zelo čustvena je. Sumim, da ste pri pisanju globoko pogledali vase.

"Najbolj izhajam iz občutka kako lahko nekoga ali nekaj pogrešaš že samo ob eni preprosti misli ali momentu, ko vidiš snežinke. Kako lahko sneg hkrati za nekoga predstavlja nekaj lepega in idiličnega, nekomu pa prikliče spomine, zaradi katerih morda sovraži december, kot tudi pripoveduje skladba. Pravzaprav izhajam iz fikcijske osebe, ampak občutki so pa moji. Letos izjemno pogrešam koncerte, ki sem jih imel vsako leto ob tem času."

{youtube_api}{/youtube_api}

Videospot je zelo minimalističen in pristen. Kako bi ga opisali?

"Spot pusti poslušalcu in gledalcu, da si naslika svojo zgodbo in občutke ob poslušanju.. Sentimentalni videz celote in detajli predstavljajo, kako je lahko ta čas lep a hkrati za nekatere zelo osamljen.. Z ekipo Stanovanja 38 smo želeli prikazati to čimbolj minimalistično skozi idejo, da si 'opit' priredim koncert."

Osebni Arhiv

Po odzivih na družbenih omrežjih je bila pesem dobro sprejeta še preden ste sploh izdali videospot. Je ena tistih, ki je ljudi očarala že med poslušanjem albuma. V čem je njen čar?

"V resnici nimam pojma. Še preden je album izšel in sem na nekaterih nastopih pesem zapel, je publika drugi refren pela z mano.. Ko se pri pesmi zgodi to, da se melodija, občutek in besedilo zlijejo v eno, nastane zelo močan medij, ki poslušalca zadene. Mislim, da se je to zgodilo pri tej pesmi."

Najtežje vprašanje, ki ga glasbeniki, kot je Jan Plestenjak, sovražijo, drugi, recimo Željko Joksimović, pa nanj z veseljem odgovorijo: katera pesem z albuma je vaša najljubša?

"Zelo nerad odgovarjam na to vprašanje. Zdi se mi, da delam krivico ostalim komadom, ki jih ne izberem. Vsak ima svojo zgodbo, bi pa vseeno izpostavil pesem Čudeži, ki je lirično zelo sedla v letošnje leto, čeprav sem jo napisal že lani. Ohranjanje pozitivnega razmišljanja je letos za marsikoga zalogaj, za mene pa je rešitev tudi tokrat glasba."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta