(VIDEO) Zazvonil je telefon. In zdaj je Plestenjak romantičen z Marjetko Vovk

20.09.2021 12:40
Romantično vzdušje med priljubljenima slovenskima pevcema. A le v novem spotu, ki je povezal Jana Plestenjaka in Maraayo ter tako ustvaril eno najbolj izvirnih, nepričakovanih sodelovanj na naši sceni.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neo Visuals

Po velikem uspehu skladb "Meni dobro je" in "Zgoraj je nebo" je Jan Plestenjak med oboževalce poslal čutno balado "V naju še verjamem". Tretja pesem, ki najavlja njegov nov album, je duet z Maraayo. Eno najbolj nepričakovanih in izvirnih sodelovanj. 

"Kaj nama ostane?" je vprašanje, ki ga Jan naslavlja v skladbi, ki pa ima sicer pozitiven podton. "Pesem je ljubezenska, zelo življenjska in opisuje dolgotrajno zvezo dveh, ki včasih zapluje v nemirne vode, nasede na čeri … Pa vendar se najde veter, ki ponovno napolni njuna jadra ljubezni," o skladbi razmišlja Jan.

V skladbi ob njem slišimo Marjetko Vovk, polovico Maraaye. Jan pravi, da glasbena sodelovanja vedno jemlje kot velik izziv. "Dueti so priložnost, da se zlijejo čustva dveh izvajalcev v novo celoto in tako se lahko zgodi še prav posebna čarovnija," meni. 

Neo Visuals

"Ob ustvarjanju skladbe je tako nekaj postalo jasno – ta zaradi nizke lege zahteva karakterno vokalistko z dobro vokalno tehniko in to je lahko le Marjetka," dodaja. 

"Ko naju je Jan poklical, sva po napornem dnevu ravno v postelji pila kozarec vina. Poklical naju je po facetimeu in omenil, da ima pesem, ki bi ležala na moj vokal. Brez najmanjšega pomisleka in brez, da bi skladbo sploh slišala, sva samo zavpila: Ja! (smeh). Seveda je bil začuden, kako 'ja', če nama je še ni niti pokazal. A nama je jasno, da je vse, kar pride izpod peresa Jana Plestenjaka, vrhunsko," razloži Marjetka.

Sodelovanje je marsikoga po besedah Raaya tudi presenetilo: "A to mi je všeč! Pozorni so na to - kako pašeta skupaj Jan in Marjetka, kako se Marjetka znajde v pesmi, ki je ni napisal Raay; en kup vprašanj, ki pa se razblinijo v navdušenje v istem trenutku, ko slišijo pesem in si ogledajo videospot."

Skladbi so priložili tudi prav poseben videospot, ki je po besedah vseh preprosto čudovit. To je že Janov 48., a prvi posnet z ekipo Neo Visuals, nad katero je tudi izjemno navdušen: "Mlada ekipa, ki res čuti slovensko glasbo, obenem pa ohranja trendovsko barvitost."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta