Znana so imena 16 izbranih uveljavljenih izvajalcev Eme 2022

Gr.G.
19.12.2021 19:37

Strokovna komisija je izbrala 16 skladb in izvajalcev, ki se bodo predstavili v dveh predizborih Eme 2022. Šestnajsterici se bodo pridružili še štirje zmagovalci izbora EMA freš.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ema 2022 (foto: Rtv Slovenija/osebni Arhivi Izvajalcev)

Rtv Slovenija/osebni Arhivi Izvajalcev

Kdo se bodo februarja 2022 pomeril na izboru slovenskega predstavnika na 66. Pesmi Evrovizije, je sporočila RTV Slovenija. Med prijavljenimi je strokovna komisija izbrala izvajalce Anabel, Batista Cadillac, Bowrain & Brina, BQL, David Amaro, Eva Moškon, Gušti feat. Leyre, Hauptman, Jonatan Haller, July Jones, Klara Jazbec, Le Serpentine, Manouche, Mia Guček, Vedran Ljubenko in Zala Smolnikar. 

Že novembra so izbrali 24 glasbenih novincev (gre za glasbene izvajalce, ki ne štejejo več kot 30 let in so izdali največ tri skladbe), ki jih je mogoče od 29. novembra spremljati v spletnih izborih Ema freš. Po štirih tednih tekmovanj bo 24. decembra znano, katerih 14 se bo uvrstilo v drugi krog izbora Ema freš, ki se januarja s spleta seli tudi na televizijo. Štirinajsterica glasbenih novincev se bo tako potegovala za eno od štirih mest, namenjenih novincem izbora Ema 2022.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali pevka in glasbenica Maja Keuc Amaya, skladatelj Matjaž Vlašič, skladatelj in aranžer Žiga Pirnat, predstavnica Razvedrilnega programa, urednica oddaj Maša Kljun in glasbeni urednik z Vala 202 Žiga Klančar pa je izbrala še 16 tekmovalnih skladb uveljavljenih glasbenikov, ki jih bomo slišali v dveh predizborih Eme 2022. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta