Humanitarna akcija: Koroški les je krenil proti Petrinji

Nejc Strojnik
02.03.2021 16:00
Iz Lesotekine žage v Otiškem vrhu sta krenila dva kamiona žaganega lesa, ki se bosta jutri v Novem mestu priključila konvoju, v katerem bo skupno deset kamionov. Skupaj bodo nato v hrvaško Petrinjo odpeljali 370 kubičnih metrov žaganega slovenskega lesa, ki bo zadostoval za okoli 30 novih ostrešij.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Humanitarno pomoč v obliki lesa in lesnih izdelkov ter polizdelkov so zbrali člani in nečlani Slovenskega lesnega združenja Sloles in podjetja Slovenski državni gozdovi s hčerinskim podjetjem Snežnik. "Organizirali smo se v okviru združenja Sloles in pripravili konvoj žaganega lesa za pomoč Petrinji. Danes iz Koroške in Savinjske regije odpremljamo dva kamiona, kar v številkah pomeni nekaj več kot 60 kubičnih metrov. Gre za žagane deske in konstrukcijski les, ki bo prišel prav pri sanaciji domov, ki jih je prizadejal potres" je ob pogledu na poln kamion lesa na Lesotekini žagi v Otiškem vrhu povedal prokurist Lesoteke in član upravnega odbora v Slolesu Silvo Pritržnik

Danilo Knap in Silvo Pritržnik.
Nejc Strojnik

Pomoč v obliki lesa bodo v sredo v Novem mestu, kjer se bo zbralo vseh deset slovenskih kamionov, simbolično in slovesno predali veleposlaniku Republike Hrvaške v Republiki Sloveniji Borisu Grigiću. Prisotni bodo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, minister za kmetijstvo Jože Podgoršek, predstavniki Slolesa in glavni direktor Slovenskih državnih gozdov Robert Tomazin

Nejc Strojnik

"Pobuda je prišla s strani Slolesa," pravi Silvo Pritržnik in dodaja, da so se hitro organizirali in začeli z zbiranjem po regijah. "Vsi koroški žagarji, ki smo jih poklicali so se odzvali in vsak je nekaj prispeval. K akciji so brez zadržkov pristopili tudi tisti, ki niso člani Slolesa." Les bodo jutri ob sodelovanju Hrvatskega drvnega klastra predali županu mesta Petrinje Darinku Dumboviću in predsedniku Štaba civilne zaščite mesta Petrinja Vladu Lovrekoviću.

Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta