Jelko Kacin: Odločitev ustavnega sodišča je nepričakovana

N.S.
04.12.2020 11:44
Vladni govorec za covid-19 se je odzval na včerajšnjo odločitev Ustavnega sodišča in na novinarski konferenci povedal, da je po mnenju vlade sprejemanje sklepov o podaljšanju ukrepov ustrezno, a da bodo o ukrepih ponovno odločali.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tamino Petelinšek/STA

Vlada je po besedah Kacina preučila odločitve Ustavnega sodišča, ki je ugotovilo neveljavnost sklepov vlade, s katerimi je podaljševala ukrepe za obvladovanje nalezljive bolezni covid-19 in neveljavnost sklepa ministrice Simone Kustec glede izobraževanja na daljavo. Na vladi poudarjajo, da so bili vsi ukrepi sprejeti na podlagi strokovnih podlag, da so nujni zaradi reševanja življenja ljudi in ohranjanja njihovega zdravja ter da so bili sprejeti na popolnoma transparenten in javen način ter po mnenju vlade ustrezno predstavljeni in objavljeni. "Odločitev ustavnega sodišča je nepričakovana, saj se v svojih prejšnjih odločitvah, ki so se nanašale na ukrepe za obvladovanje epidemije ni postavilo na takšno stališče," je na novinarski konferenci dejal Kacin in poudaril, da odloki niso omejili svoje veljavnosti in bi torej morali veljati, dokler niso razveljavljeni. Dodal je, da je bilo po mnenju vlade sprejemanje sklepov o podaljšanju ukrepov ustrezno. "Vsekakor pa bo vlada v skladu z načelom pravne države upoštevala predmetno odločitev ustavnega sodišča in o ukrepih na podlagi strokovnih izhodišč ponovno odločala."

PREBERITE ŠE: 

Teršek in Pirnat: Neobjava sklepov o protikoronskih ukrepih huda napaka vlade

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta